İnovasyon Konferansı 2012
PAOLO CANCELLATO (Konferans Moderatörü)
Material ConneXion® İstanbul Direktörü
Material ConneXion® İtalya'da 2006 yılından bu yana Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Paolo Cancellato, Ağustos 2012 itibariyle Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren yenilikçi malzemeler konusundaki tasarım merkezi Material ConneXion® İstanbul'un direktörlüğünü üstlenmiştir. Università Cattolica del Sacro Cuore di Milano'da Ekonomi, İşletme, Ticari Hukuk ve Uluslararası Pazarlar alanlarında eğitim alan Cancellato, önce 2005'te Material ConneXion® New York'ta görev yaptı. Ardından İtalya'ya dönüp satış, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında yöneticilik yaparak FIAT, Samsung, Unilever, Luxottica, 3M, Cassina fibi markaların projelerini ve bir tasarım müzesi ve etkinlik alanı olan La Triennale di Milano'da sergi ve çeşitli aktiviteler yürüttü.
LEVENT GÖKÇE
Saint-Gobain Weber Türkiye Genel Direktörü
1967 yılında Aydın, Söke'de doğan Levent Gökçe, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Uluslararası İşletmecilik programını tamamladı. 2005 yılından bu yana Saint-Gobain Weber Yapı Kimyasalları San. ve Tic. A.Ş.'de Genel Direktör olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Levent Gökçe, İngilizce bilmektedir.
MARIO CUCINELLA
Mario Cucinella Architects Kurucusu
1960 yılında doğmuş olan Mario Cucinella, Mario Cucinella Architects'i (MCA) 1992'de Paris, 1999'da ise Bologna'da kurmuştur. Profesyonel hayatına başladığından beri uluslararası yarışmalarda birçok büyük ödül kazanmıştır. Cucinella, Nottingham Üniversitesi'nde "Onursal Profesörlük" unvanına sahiptir ve İtalya ve birçok ülkede konferanslar vermektedir.
MCA birbirinden farklı ülkelerden gelen mimarlar ve mühendislerle çalışmaktadır. Enerji meseleleri ile binaların çevreye olan etkisine özen gösteren güçlü bir mimari tasarım geçmişine sahip olan MCA, Avrupa Komisyonu'nun araştırma programları ve üniversitelerle olan işbirlikleri neticesinde özel bir departman olarak endüstriyel tasarım ve teknolojik araştırma alanında da aktiftir. En dikkat çeken projeleri: Pekin Tsinghua Üniversitesi'ndeki SIEEB (Sino-Italian Ecological and Energy Efficient Building), Bologna'nın yeni kamu ofisleri, Çin'in Ningbo şehrindeki Nottingham Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Merkezi, Milan'daki 3M ITALY Merkez Binası, Ferrara'daki Bölgesel Çevre Ajansı, Gazze'deki UNRWA (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) işbirliği ile gerçekleşen Yeşil Gelecek Okulu.
MELİH ŞİMŞEK
Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı
1968 yılında doğan Melih Şimşek, İzmir Türk Koleji ve 1990 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Çalışma hayatına aile şirketi Akşan Yapı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Şimşek, 2001 yılında Türkiye'nin ilk çelik yapı sistemi üretim tesisi Akkon Çelik A.Ş.' yi Çerkezköy'de kurdu. Yurtiçinde ve yurtdışında sisteme artan talebe ve gelişen teknolojiye odaklanarak 2006 yılı itibari ile Akkon Çelik A.Ş.' yi bugün Avrupa'nın üç büyük üreticisinden biri konumuna getiren yatırımları gerçekleştirdi. Sadece çelik kullanarak dünyanın dört bir yanında ses getiren projelere imza atan Melih Şimşek önderliğindeki Akşan Yapı'nın son 10 yılda inşa ettiği yapılarla ulaştığı toplam tecrübe 2 milyon m2'yi aşmıştır. Türkiye'ye komşu ülkelere çelik yapı sistemi, ilk kez Melih Şimşek ve şirketleri tarafından tanıtıldı. 2006'da başlayan bu süreç 2007'de Abu Dhabi / BAE'de, 2008'de Tripoli / Libya'da, 2009'da Erbil / Irak'ta, 2010'da Tahran / İran' da Akşan Yapı A.Ş.'nin ülke temsilciliklerinin kurulması ve bu ülkelere ihracat yapılması ile devam etti. İhracat yapılan ülkelerin arasına Rusya, Ukrayna, Fransa, Yunanistan, Venezuela, Romanya ve Sudan da girdi. 2000 yılında Türkiye'de çelik yapı sisteminin gelişimine ve pazarın büyümesine katkıda bulunmak amacı ile Türk Yapısal Çelik Derneği'ne üye olan Melih Şimşek, 2003 yılı itibariyle derneğin Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilmiştir. Yine Türkiye'de çevre dostu binaların yapımında çeliğin kullanımının yaygınlaştırılması, öneminin vurgulanması ve bilincin arttırılması amacıyla katıldığı Çevre Dostu Binalar Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir. Evli olan Şimşek, iki çocuk babasıdır.
DR. PHIL SAMUEL
BMGI Uluslararası İnovasyon Direktörü
Arizona State Üniversitesi'nden MBA, Kanada Calgary Üniversitesi'nden ise Makine Mühendisliği Doktora derecesi bulunan Dr. Phil Samuel, mühendislik, üretim ve servis süreçlerinde 20 yılı aşkın teknik ve yönetimsel deneyim sahibi olarak birçok performans iyileştirme girişimlerini yönetmiştir. Geniş kapsamlı danışmanlık altyapısı havacılık, otomotiv, petrol ve gaz, sağlık, perakende, ilaç ve yüksek teknoloji sektörlerindeki çalışmaları içermektedir. Bunların yanı sıra Environment Canada, Alberta Araştırma Konseyi ve Kanada Ulusal Bilim ve Mühendislik Araştırma Konseyi gibi düzenleyici kurumlarla da çalışmıştır. Süreç mükemmelliği, stratejik planlama, tasarım, inovasyon ve organizasyonel dönüşüm alanında Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya'ya dağılmış 15 uluslararası ofisi ve 20'yi aşkın ülkede aktif müşterisiyle dünyadaki en büyük bağımsız servis sağlayıcılardan biri olan BMGI'nın Uluslar arası İnovasyon Direktörü olan Dr. Phil Samuel, müşterilerinin kendi iç kaynaklarını kullanarak yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya ve organik büyüme potansiyellerini arttırmaya yardımcı oluyor. Dr. Phil Samuel'in danışmanlığı herhangi bir inovasyon ya da performans iyileştirme girişiminin stratejisini yayma aşamasında çok değerli bulunarak çeşitli endüstriyel kuruluşların yönetimlerinde saygın ve güven kazanmıştır.
Çalışmalarını ve deneyimlerini, dinamik bir konuşmacı ve yazar olarak da aktarmaktadır. Yenilikçi yeteneklerin geliştirilmesi ve yeni fikirlerin uygulamaya geçmesi adına pratik yöntemlere odaklanan "Design for Lean Six Sigma: A Holistic Approach to Design and Innovation" ve "The Innovator's Toolkit: 50+ Techniques for Predictable and Sustainable Organic Growth" kitaplarının yazarı olarak iş dünyasına yol gösteriyor.
VAROL YILMAZ
Eduysa Nano Teknoloji Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü
Nano teknoloji alanında ürün, projelendirme, danışmanlık, Ar-Ge, eğitim ve ileri uygulama teknikleri konusunda 7 yıllık tecrübeye sahiptir. Eduysa Nano Teknoloji Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü olarak nano teknoloji ile inovasyon konularında yapı, mimari ve endüstriyel alanlarda çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Yapı sektörüne yönelik yeni malzemelerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Muğla Üniversitesi gibi akademik kurumlarla çeşitli işbirlikleri yürütmektedir. 2008 yılında Almanya Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) nano teknikeri sertifika eğitimini tamamlamıştır.