Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin "İstanbul Perspektifleri" başlıklı aylık söyleşi serisinin 29 Kasım'daki konuğu, mimarlık tarihçisi Prof. Dr. Uğur Tanyeli olacak.
Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM)tarafından, kentin kültür-sanat hayatının şekillenmesinde etkin rol oynamış aktörlerle izleyicileri buluşturan "İstanbul Perspektifleri" söyleşilerin ilki geçtiğimiz Ekim ayında yapılmıştı.
2018-2019 döneminde her ayın son Perşembe günü gerçekleşecek söyleşilerin amacı, İstanbul’un kültürel dokusunun 1980’lerden bu yana nasıl şekillendiğini ve dönüştüğünü öznel hikayeler üzerinden anlamlandırabilmeyi mümkün kılacak bir tartışma platformu yaratmak.
Söyleşilerde; kentin kültürel dokusunun dönüşümü, mimarlık, görsel sanatlar, sanat piyasası, festival kültürü, sahne sanatları boyutlarını içeren farklı perspektiflerden ele alınıyor. Bu çerçevede katılımcılara, farklı kuşaklara ve kimliklere sahip bireyler olarak kent mekânını ve kentin kültür-sanat hayatının farklı dönemlerini nasıl deneyimlediklerine; kendi uzmanlık alanlarının kentin geçirdiği dönüşümle nasıl eklemlendiğine; kentin fiziksel ve kültürel dokusunun dönüşümünü nasıl değerlendirdiklerine ilişkin sorular yöneltiliyor.
Mimarlık tarihçisi Prof. Dr. Uğur Tanyeli’nin katılımıyla, Asuman Suner'in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “İstanbul, Yakın Plan: Mimarlığın ve Kentin Son On Yılı” başlıklı söyleşi, 29 Kasım Perşembe günü 17.00 - 19:00 saatleri arasında Karaköy, Minerva Han'daki İstanbul Politikalar Merkezi'nde izlenebilir.
*
Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi hakkında:
İstanbul Politikalar Merkez (İPM) demokratikleşmeden iklim değişikliğine, transatlantik ilişkilerden çatışma analizi ve çözümüne kadar, önemli siyasal ve sosyal konularda uzmanlığa sahip, çalışmalarını küresel düzeyde sürdüren bir politika araştırma kuruluşudur.
2001 yılından bu yana karar alıcılara, kanaat önderlerine ve paydaşlara uzmanlık alanına giren konularda tarafsız analiz ve yenilikçi politika önerilerinde bulunan İPM, araştırma çalışmalarını üç ana başlık altında yürütmektedir: İPM-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi / Demokratikleşme ve Kurumsal Reform / Çatışma Çözümü ve Arabuluculuk.