Konut Konferansı 2010

mimarizm.com / 28 Haziran 2010
"Konut Konferansı 2010"
Son on beş yıldır ticari gayrimenkul pazarını tetikleyen, Türk yapı sektörünün lokomotifi olan konut sektörü, yalnızca inşaat sektörü için değil, Türkiye ekonomisi için de yaşamsal öneme sahip. Çünkü Türkiye'de nüfus artış hızına bağlı olarak her yıl 500 bin dolayında konut üretilmesi gerekiyor. Türkiye'nin önemli gündemlerinden birini oluşturan "konut" olgusu, Türkiye'de ilk defa tüm paydaşlarınca "Konut Konferansı 2010" kapsamında masaya yatırılıyor.

Planlamadan tasarıma, yapım aşamasından pazarlamaya, yatırımdan finansman desteği, değerleme ve kredilendirmeye, Türkiye ve dünyadaki karşılaştırmalı örnekleriyle uluslararası uzmanların gözünden konut sektörü çözümleri, 21 Ekim 2010'da yapı sektörünün ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilecek "Konut Konferansı 2010"da mercek altına alınacak.

Konut sektörünün gelecek vizyonunun ortaya konulacağı "Konut Konferansı 2010"un bu yılki teması, ülkemizde konut üretiminin ve rekabetin artmasıyla gündeme gelen "kalite" olgusu olacak. Aynı zamanda bu arayışa "marka konutlar" kavramıyla cevap veren yatırımcıların tasarım, işlevsellik, maliyet, sürdürülebilirlik gibi olgular üzerinden yaşam alanları yaratma çabaları ve kente katkı amaçları irdelenecek.

Konferansın bir diğer fark yaratan başlığı ise "Nitelikli Tasarıma Sahip, Orta Gelir Düzeyinde, Kent Merkezi'nde Yaşayan Genç Kitleyi Hedefleyen Sosyal Konutlar" olacak. Özellikle genç bir nüfusa sahip olan ve arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğu ülkemiz için konut ihtiyaçlarının karşılanmasında alternatif çözüm sunacak bu model, dünyaca ünlü uzmanların Londra'daki örnek çözümleri üzerinden aktarılacak.

Yapı sektörünün ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenecek olan "Konut Konferansı", Türkiye'den ve dünyadan mimarlar, tasarımcılar, plancılar, geliştiriciler, müteâhhitler, malzeme üreticileri, ekonomistler başta olmak üzere sektörün önde gelen profesyonellerini bir araya getirecek. Sektörün bu büyük buluşması, Türkiye'de "konut"un bugünü ve geleceğini bir tam gün boyunca her yönüyle kapsamlı bir biçimde ele alacak.

Konut Konferansı'na teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye'de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri ve birçok ülkede alçı ve alçı ürünleri konusunda pazar lideri bir dünya markası olan Saint-Gobain Rigips Ana Sponsor olarak destek veriyor. SOYAK'ın alt sponsoru olduğu konferans, GYODER ve ULI Türkiye tarafından da kurumsal olarak destekliyor.


Konut Konferansı 2010'un konusunun uzmanı, dünyaca ünlü kesinleşen konuşmacıları ve konuşma başlıkları şöyle:

Ticari Gayrimenkul Geliştirme ve Finans konusunda uzman MIT (Massachusetts Institute of Technology) Gayrimenkul Merkezi'nin Gayrimenkul Geliştirme Enstitüsü Başkanı Brian (Tony) Ciochetti, Gayrimenkul Uzmanı 

Yapılı çevrenin kalitesini, yapı endüstrisiyle ilişkili araştırmalar ile yükseltmeyi ve gayrimenkul endüstrisinde nitelikli istihdamı sağlamak amacıyla kurulan MIT Gayrimenkul Merkezi'nin Başkanı Brian (Tony) Ciochetti, global bir perspektiften bakarak gayrimenkul sektöründe "konut" olgusunu çok boyutlu olarak irdeleyecek. Özellikle mortgage alanında uzman olan Ciochetti, konut sektörünün tetiklediği global ekonomik kriz ardından genel durumu ve trendleri aktaracak.


Konut Tasarım Standartları Konusunda Uzman Dünyaca Ünlü Ödüllü Mimar Simon Allford (Allford Hall Monaghan Morris) / "Konutlar için Tasarım Standarları"

2009 yılında Yılın Mimarlık Ofisi, Yılın Düşük Gelirli Konut Tasarımcısı, Yılın Mimari, RIBA Ulusal Mimarlık Ödülü, Avrupa Kentsel Mekan Ödülü sahibi, Londra belediyesi için hazırlığı henüz tamamlanan "Konut Tasarım Rehberi"nin de danışma kurulu üyesi, Meslekte yirmibirinci yılını kutlayan ALLFORD HALL MONAGHAN MORRIS 'in kurucu ortağı "Konutlar için Tasarım Standarları" başlıklı bir konuşma yapacak.


Karma İşlevli Kentsel Geliştirme Projelerinde, Sosyal Açıdan Sürdürülebilir Konutların tasarımcısı Mimar Christophe Egret ve Kent plancısı David West (Egret West) 

Will Alsop'dan ayrılarak kurdukları büroda Londra için karma işlevli geliştirme ve yenileme projelerine imza atan Egret West ortaklarından Mimar Christophe Egret ve Kent plancısı David West sadece çevresel anlamda değil ekonomik anlamda da sürdürülebilir yerleşkeler tasarlamak için mimarlığın yanında kentsel ölçekte de tasarım başlığı ile konuşmalar yapacaklar.


Özel Sektör İçin Karlı, Nitelikli Tasarıma Sahip, Genç Kitleyi Hedefleyen Sosyal Konut Geliştiricisi Marc Vlessing (Pocket)

Sosyal konut edinmek için kazancı fazla, piyasadan konut satın almak için ise kazancı az kesimi konut sahibi yapmayı hedefleyen İngiliz gayrimenkul geliştiricisi POCKET adına Londra'da uyguladıkları farklı ve yeni modeli Türk izleyicilere aktaracak. Türkiye'de olduğu gibi İngiltere'de de sayısı hızla artman 20 ile 39 yaş aralığındaki tüketici için iyi tasarlanmış, kent merkezinde, tek yatak odalı, ortak kullanım mekânlarına sahip konutları piyasanın yaklaşık %25 altında fiyatlara satmayı hedefleyen Pocket konutları uzun vadeli olarak ancak Vali'nin Londra planında belirttiği gelir düzeyindeki (yıllık geliri 60.000 £ altında) tüketicilere satılabiliyor. Özel sektörün sosyal konut kavramına dahil olarak yeni bir bakış getirdiği, birçok tasarım ödülü alan ve karlı bir iş modeli yaratan Vlessing Türk geliştirici ve tasarımcıları için ufuk açıcı bir konuşma yapacak.


Konut Sektörünün Geleceğine İlişkin Vizyon Çizecek Emre Çamlıbel (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve SOYAK Holding'in başarılı CEO'su)

Soyak Holding'de CEO olarak görev yapan M. Emre Çamlıbel'in görevde bulunduğu sürede Soyak Yapı, 3.000 konutluk Soyak Yenişehir, 3.600 konutluk Soyak Olympiakent, 1.500 konutluk Soyak Mavişehir ve 1.000 konutluk Soyak Evreka ve Soyak Evreka Rezidans'ın da aralarında bulunduğu birçok başarılı proje gerçekleştirdi. Türkiye Kalite Derneği üyesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) yönetim kurulu üyesi ve ULI Türkiye İcra Komitesi üyesi olan M. Emre Çamlıbel, konferans kapsamında konut sektörünün gelecek vizyonuna ilişkin bir panelin moderatörlüğünü yapacak.


Konutların Geleceğine Enerji ve Sürdürülebilirlik Boyutuyla Bakacak, Uluslararası Arenada Başarılı Akademisyen Prof. Dr. M. Pınar Mengüç (Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Akademik Direktörü)

ODTÜ'deki eğitiminin ardından doktorasını Amerika'da Purdue Üniversitesi'nde tamamlayan Makine Mühendisi M. Pınar Mengüç, aynı yıl Kentucky Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak göreve başladı ve 1993'te profesör ünvanını aldı. 2006'da Ekvator'daki Escuela Superior Politécnica del Litoral'den de şeref profesörlüğü ünvanını alan Mengüç, 1991'de İtalya'da Universita degli Studi "Federico II"de ve 1998-1999 arasında da Boston'daki Massachusetts Hastanesi / Harvard Üniversitesi'nde ziyaretçi profesör olarak görev yaptı. Amerikan Makina Mühendisleri Odası (ASME) şeref üyeliği bulunan Mengüç, 2010 başı itibari ile de Avrupa Birliği Çerçeve Programları Enerji Komisyonu Türkiye Delegesi oldu. Halen Özyeğin Üniversitesi'nde Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Akademik Direktörlüğünü yürüten, kendisine ait üç patenti ve üç patent başvurusu bulunan Mengüç, Konut Konferansı 2010 kapsamında konut sektörünün geleceğine yönelik yapılacak panelde "enerji" konusunu ekonomik ve çevresel boyutu ile ele alacak.

Konferans Türkiye'den önümüzdeki günlerde isimleri açıklanacak sektörün önde gelen kanaat önderlerinin katılımı ile renklenecek. Kesinleşen konuşmacılara ilişkin yeni bilgiler buradan takip edilebilir.

Konut Konferansı'na katılım ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Konut Konferansı'ndan satır başlarına, yenilikler ve konferans programına göz atmak için lütfen ilerleyiniz.  >>>>>>>>
 

İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :