Dr. Zeynep Yazıcıoğlu Halu'nun katılımıyla devam eden MİMAD (Mimarlık Kültürü ve Mirası Araştırmaları Derneği) seminerleri, 11 Kasım tarihinde İTÜ Taşkışla'da gerçekleşecek.
MİMAD (Mimarlık Kültürü ve Mirası Araştırmaları Derneği) tarafından düzenlenen seminerler, Zeynep Yazıcıoğlu Halu'nun "Dipoli'den Oodi'ye Total Mekân Anlayışının İzinde Helsinki ve Yakın Çevresi” başlıklı sunumuyla devam ediyor.
Modern ve çağdaş Finlandiya mimarisinde total mekân anlayışının farklı mekânsal karşılıklarının esneklik, çok işlevlilik, açık plan kavramları üzerinden topografik mimarlığa, arada(in-between) mekânlara, akışkan mekânlara, rampa mekânlara dönüşerek mekânsal karakterini bulduğu görülmektedir. Seminerde, Helsinki ve çevresindeki modern mimarlık ve sonrasındaki dönemlerde farklı Finli mimarlar tarafından tasarlanmış yapılarda total mekan anlayışının esneklik kavramı ile olan ilişkisi mekânsal kurguları üzerinden okunmaya çalışılacaktır.
Seminer 11 Kasım tarihinde 18:30'da İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla, 136B No'lu salonda gerçekleştirilecek.
*
Dr. Zeynep Yazıcıoğlu Halu Hakkında
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı üniversitede Mimari Tasarım alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. Yüksek lisans eğitimi sırasında Dresden Teknik Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalışma yaptı. “Mimari Tasarım Eğitimi”, “Mimarlıkta Tasarım Yöntemleri”, “İnsan-Çevre Bilimleri ışığında mekân, iç mekân ve kentsel mekân”, “İstanbul’da Modern Konut” konularında pek çok kongre ve sempozyumda bildiriler sundu, çeşitli dergilerde yazılar yazdı ve kitap çevirileri yaptı. Modern mimarlığın öncü mimarlarından Alvar Aalto ve Le Corbusier mimarlıklarına farklı perspektiflerden bakan kitapları bulunan Dr. Halu; 2019 yılı başından itibaren İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde dekan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.