‘Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü - Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor!’

mimarizm.com / 13 Nisan 2016
Dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam Düzcam, gürültünün insan sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekmek amacıyla "Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü" kapsamında ünlü mimarları özel bir konferansta bir araya getiriyor.

Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, gürültü kirliliğine dikkat çekmek amacıyla, 27 Nisan - Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü’ne özel düzenlediği konferans ile gürültü konusunu, alanında uzman mimarlar ile tartışmaya açmaya devam ediyor. Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansta, katılımcılar gürültü kontrolü konusunda bilgilendirilecek.  

Mimarlar gürültüyü masaya yatırıyor

27 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü'nde gerçekleştirilecek olan ‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ konferansında; ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kaya, Yazgan Mimarlık Kurucu Ortağı Kerem Yazgan ve Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı Hakan Demirel, gürültüyü farklı bakış açılarıyla değerlendirecekler.

Konferans kapsamında Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, "ses kavramı" "ses yalıtımının tasarımdaki önemi", “gürültünün insanın sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkiler" konularında bilgi paylaşımında bulunacak; ünlü mimarlar da yaşam konforu için tasarım süreçlerinde gürültü kontrolünün önemini, cephelerde gürültü kontrolü ile ilgili mimari yaklaşımlarını ses, mekan, malzeme, insan ilişkisi üzerinden aktaracaklar.

Şişecam Akustik Lamine Camlar ile çevresel gürültü kontrol altında

Gürültü kontrolü konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Şişecam Düzcam, “Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor” konferansı ile kentleşmenin sonucu olarak her geçen gün artan çevresel gürültünün insanlar üzerinde yarattığı fizyolojik ve psikolojik olumsuzlukların da altını çizmek istiyor. Şişecam Düzcam, ürettiği ileri teknoloji Şişecam Akustik Lamine Camlar ile çevresel gürültünün binaların içerisine girişini azaltarak gürültünün yarattığı olumsuz etkileri en aza indirip bireylerin yaşam kalitesini artırıyor. 


PROGRAM:

13:30-14:00 Kayıt
 
14:00-14:10 Açılış
 
14:10-14:40 TASARIMIN SESİ
Prof. Dr. ARZU GÖNENÇ SORGUÇ
Akustik Danışman, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi
 
14:40-15:00 MİMARIN GÜRÜLTÜ İLE İMTİHANI!
HAKAN DEMİREL 
Y. Mimar, Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı
 
15:00-15:20 ŞEHRİ DİNLEMEK 
KEREM YAZGAN
Y. Mimar, Yazgan Mimarlık Kurucu Ortağı
 
15:20-16:00 KENTTE GÜRÜLTÜYLE YAŞAMAK
ÖNDER KAYA
Y. Mimar, Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi
 
16:00-17:00 İkram 

Sınırlı kontenjan nedeniyle katılım için etkinliğe kayıt yaptırılması gerekiyor.


BİYOGRAFİLER:

Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç
ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

Arzu Gönenç Sorguç

Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Makine Mühendisliği Bölümünden lisans eğitimi ve Akustik alanındaki çalışmalarıyla Master ve Doktora derecelerini almıştır.1998 yılından beri aynı üniversitenin Mimarlık bölümünde Prof. Dr. ünvanıyla hem akademik hem de profesyonel çalışmalarına devam etmektedir. Alanı ile ilgili olarak, akustik, yenilikçi strüktürel tasarımlar ve uygulamaları, sürdürülebilir ve hafif strüktürler, modelleme, dijital tasarım ve software uygulamaları üzerinden parametrik tasarımlarla ilgilenmektedir. ‘Mimaride matematik’, ‘algoritmik düşünme ve tasarım süreçleri’ ve ‘strüktürel tasarımlar özelinde yeni yaklaşımlar’ temalarıyla ilintili olarak dersler ve uygulamalar yürütmektedir. Doktora çalışmaları sırasında, NATO bursuyla gitmiş olduğu Hollanda'nın Delft University of Technology'de akustik ve ses kontrolü üzerine çalışmalar yapmıştır. Post-Doktora çalışmaları için gittiği Tokyo Institute of Technology ile halihazırda işbriliklerine devam etmekte olan Sorguç, ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde Öğretim Üyesi ve Akustik Danışmanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.


Hakan Demirel
Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı

Hakan Demirel

1983’de Malatya’da doğan Hakan Demirel, 2001 yılında Malatya Lisesi’nden mezun oldu ve mesleki eğitimini alacağı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'ne 2001 yılında başladı. Öğrenim hayatı süresince ulusal-uluslararası birçok yarışma ve workshop'a katıldı. 2006 yılında bitirdiği fakültesinde 2007 yılında diploma jüri üyesi olarak yer aldı ve aynı yıl Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nda moderatör olarak görev yaptı. 2007-2008 yılları arasında eğitim amaçlı New York’ ta bulundu. New York'tan döndükten sonra 2008 yılında Arif Suyabatmaz ile birlikte ortak olarak halen mesleki çalışmalarını sürdürdüğü Suyabatmaz Demirel Mimarlık'ı kurdu.
Kısa süreli geçmişine rağmen Suyabatmaz Demirel Mimarlık bugüne dek pek çok mimarlık ve gayrimenkul ödülü kazandı. 2010 Cityscape Dubai'de takdir ödülünü alan Güneşli Konutlar ve Ekopark İstanbul projeleri, 2011 yılı Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde ise yine Güneşli Kule, Ekopark İstanbul'un yanı sıra  ODTÜ Öğrenci Merkezi, TAO Ofis Kulesi ve Bodrum Rezidans projeleri Suyabatmaz Demirel Mimarlık'ın ödüllü projeleri arasında sayılabilir. Bunların yanı sıra MIPIM Architectural Review Geleceğin Projeleri Ödülleri organizasyonu kapsamında sırasıyla 2010 yılında ofis yapıları kategorisinde Güneşli Kule projesi, 2012 yılında yüksek binalar kategorisinde TAO Ofis Kulesi ve yenileme kategorisinde Halat Fabrikası projesi, 2013 yılında  TRI-G ofis binası ofis yapıları kategorisinde birincilik kazandı. Hemen ardından 2014 yılında ise Sultangazi Kat Otoparkı ve Hizmet Tesisleri Projesi perakende ve rekreasyon kategorisinde birincilik ile ödüllendirildi. 2013 yılında düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde Geleceğin Kültür yapıları kategorisinde Süryani Ortodoks Kadim Kilisesi yüksek övgü ödülüne layık görüldü. 


Kerem Yazgan
Yazgan Mimarlık Kurucu Direktörü

Kerem Yazgan

1969’da Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1993 yılında lisans derecesini aldı. 1996 yılına kadar Ankara'daki çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştı ve mimari proje yarışmalarına katıldı. 1996'da bir ulusal mimari proje yarışmasında kazanılan birincilik derecesi ile ilk ofisini kurdu. 1997 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden yüksek lisans derecesini aldı. Yüksek lisans tezi ile “ODTÜ Parlar Vakfı En İyi Tez Ödülü”nü kazandı. 1993'ten bu yana katıldığı proje yarışmalarında çeşitli ödüller aldı. Yaptığı uygulamalar ve yarışmalar birçok ilde sergilendi ve çeşitli dergilerde yayınlandı. 1997 yılından 2007 yılına kadar ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak dördüncü sınıf stüdyo derslerine katıldı. ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden doktora derecesini aldığı 2003 yılında, eşi Dr. Y. Mimar Begüm Yazgan ile “Yazgan Tasarım Mimarlık” adında ikinci ofisini kurdu. “Mimarlıkta Dizaynografi” isimli doktora tezi, mimari tasarım süreçlerindeki sistemler ve eylemler üzerine araştırmalarını kapsamaktadır. Tasarım yaklaşımı, teorik çalışmalar ve pratikteki uygulamaları birleştirmek ile tasarım sürecini sistematize etmek üzerine kuruludur. Bu anlayışla “tasarım eyleminin tasarımı” olarak adlandırdığı tasarımın programının yazılması fikri üzerine birçok proje gerçekleştirmiştir. Tüm tasarım, üretim ve inşa süreçlerinde ilişkilerin net bir biçimde kurulduğu, esnek, özgürleştirici, sistematik ve berrak mimari proje süreçlerinin oluşturulmasına dair uygulama ve araştırmalarını sürdürmektedir.


Önder Kaya
Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi

Önder Kaya

1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde lisans; 1993 yılında ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü'nde yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. 1984-1985 yılında Çinici Mimarlık Atölyesi'nde mimar olarak, 1985-1991 yılları arasında ÖNCÜOĞLU Mimarlık'ta proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. 1992 yılında ANO Yapı-Proje şirketini kurmuş, 5 sene süresince bu şirkette proje ve inşaat faaliyetlerini sürdürmüştür. 1998 yılından itibaren ÖNCÜOĞLU Mimarlık şirketinde ortak olarak çalışmaya başlamış, halen Yönetim Kurulu üyesi olarak bu görevini sürdürmektedir. Ulusal mimarlık yarışmalarında 2 ödül kazanmış, ayrıca projeleri Cityscape, CRE Awards gibi birçok uluslararası ödüle layık görülmüş; ulusal ve uluslararası birçok mimari yayında projeleri ve röportajları yayınlanmıştır. TSMD (Türk Serbest Mimarlar Derneği) üyesidir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :