Bodrum Mimarlık Kitaplığı, 21 Ağustos'ta Mehmet Kütükçüoğlu’nun “Yapı Kredi Kültür Sanat: Koruma // Dönüştürme” başlıklı sunumuna ev sahipliği yapacak.
Teğet Mimarlık tarafından yenilenerek tekrar hizmete giren Yapı Kredi Kültür Sanat yapısı, Türkiye’de kültür yapılarının kentle iletişimini ve etkileşimini güçlendirmek adına ortaya konulan çabaları yüreklendirmesi bakımından bir eşik niteliğindedir. İstiklal Caddesi’nin kimlik, nitelik ve aidiyet katmanlarının son yıllardaki ani çözülüşü ve gerilemesi karşısında yapının kendini ortaya koyuşu ile zamanlaması, olumsuz bir süreci tersine çevirip olumlu bir dönemeci yakalamak adına umut vermektedir. Yapı Kredi Kültür Sanat yapısı, İstiklal Caddesi’nin kültürel yaşamını yeniden güçlendirmektedir. Giderek artan ziyaret ve kullanımlarıyla bir buluşma mekânı olarak kimlik kazanırken, İstanbul’un yeni bir adres yapısı olmaya başlamıştır.
Teğet Mimarlık’ın, tasarım sürecinde tarif edilen ve uygulamada izlenen koruma ve dönüşüm kurgusunu bir mimari fikir ve açılım olarak olgunlaştırması, Yapı Kredi Kültür Sanat yapısının kamuoyuyla iletişimini zenginleştirmektedir.
Mehmet Kütükçüoğlu, 21 Ağustos Salı günü saat 19:30’da Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda yapacağı “Yapı Kredi Kültür Sanat: Koruma//Dönüştürme” başlıklı sunumunda, projenin İstiklal Caddesi’ni, Galatasaray Meydanı’nı ve yapının yarım yüzyılı aşkın serüvenini yeniden yorumlayışı ile ortaya konan mimari program arasındaki dinamik etkileşimi aktaracak.
Etkinlik tüm katılımcılara açıktır.
*
Mehmet Kütükçüoğlu hakkında:
1989'da ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Mehmet Kütükçüoğlu, yüksek lisansını 1993 yılında Los Angeles, SCI-ARC’ta tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans programının kuruluş ve gelişim sürecinde yer alan Kütükçüoğlu, şehir ve mimarlık konularında kaleme aldığı makaleleriyle çağdaş Türkiye mimarlığının uluslararası ortamda temsiline ivme kazandıran etkin bir rol almaktadır.
Mimarlık pratiğini, Ertuğ Uçar ile kurduğu Teğet Mimarlık bünyesinde devam ettiren Mehmet Kütükçüoğlu, ortağı Uçar ve Feride Çiçekoğlu'yla birlikte 15. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu'nda sergilenen Darzanà projesinin küratörlüğünü üstlenmiştir.