DGA'dan Çağdaş ve Dinamik Hukuk Ofisi

mimarizm.com / 19 Ocak 2015


PAE Law Office'i tasarlarken hukuktaki rasyonellik ve mahremiyet unsurlarından yola çıkan Dila Gökalp Architects, şeffaflık ve görünürlük ilkelerini yeniden yorumlayarak akışkan mekan kurgusu ve çağdaş detayları bir araya getirmiş.


Disiplinlerarası projeleriyle öne çıkan Dila Gökalp Architects (DGA), PAE Law Office'in genç ve dinamik altyapısını modern bir anlayışla kurgulayarak iç mekân tasarımına aktarmış. ü

Maya Meridien Tower'da konumlanan PAE Law Office'te, birimler arası ilişkiler günümüz çalışma mekanlarına uygun şekilde yorumlanarak; ciddiyet, inovasyon ve dinamizmi bir arada barındıran bir tasarım konsepti çerçevesinde vurgulanmış.


Mekanları anlamlandıran modern detaylar

PAE Law Office'in tasarımında üç ayrı mekan stratejisi üzerine yoğunlaşan DGA, iç mekan öğelerini kurgularken bu stratejiler üzerinden fikir geliştirmiş. İlk olarak giriş, karşılama ve toplantı birimleri bir arada ele alınırken, ikinci olarak açık ve kapalı çalışma birimleri, son olarak da fotokopi, faks ve mutfak gibi ofis hizmet birimleri, fonksiyonların birbiriyle olan ilişkileri temel alınarak mekâna entegre edilmeye çalışılmış. Birinci ve ikinci birimler arasında kayar kapı kullanılarak oluşturulan mahremiyet, istenildiğinde iki bölümün tek bir hacim gibi çalışmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmış.



PAE Law Office'te, mekâların niteliğini destekleyecek malzemeler özenle seçilerek uygulanmış. Brüt beton yüzeylerle hukuk bürosunun sahip olduğu çağdaş duruş ön plana çıkarılırken, ahşap kullanımı ile güven ve otorite hissi güçlendirilmiş. DGA'nın neredeyse imzası haline gelen metal sac kullanımı, diğer tüm malzeme seçimleriyle birlikte PAE Law Office'te dinamik ve inovatif bir iç mekân yaratılmasına yardımcı olmuş.



Dekoratif öğe olarak kullanılan vintage objeler, modern Türk ressamlarının tabloları ve harita gravürleriyle bütüncül bir tasarıma sahip olan PAE Law Office'te kullanılan tüm ahşap ve metal detaylar DGA tarafından özel olarak tasarlanmış.



 
Dila Gökalp Architects (DGA) hakkında:
 
Dila Gökalp Architects (DGA), disiplinler arası yaklaşımı esas alan iç mekan ve mimari projeler tasarlamaktadır. Mimar Dila Gökalp tarafından 2010 yılında kurulan tasarım atölyesi, farklı ölçeklerdeki tasarım problemlerine yeni bakış açısı ve özgün mekan deneyim kazandırma amacıyla yola çıkmıştır.
 
Yaratıcı etkileşimden beslenen DGA, atölye fikri ekseninde ekip çalışması içinde, mimarlık, peyzaj, iç mekan ve mobilya tasarımı gibi farklı alanlarda araştırma, tasarım, projelendirme ve uygulama yapar. DGA, zanaat ve sanatın, mimarlık ve tasarımla kesişim noktalarını keşfetmeye odaklanır. Ölçek, DGA'nın tasarım yaklaşımını şekillendiren temel kavramlardan biridir.
 
Mimarlık, tasarım kültürü ve sanatı bir bütün olarak ele alan Dila Gökalp Architects, bu bütünün farklı üretim alanlarında alt projeler üretir. Bunlardan biri de dijital tasarım yayıncılığı alanında bir ilk olan, MANO MAG adlı "Mekan ve Tasarım Kültürü Tablet Dergisi"dir.
 
İstanbul doğumlu olan Dila Gökalp, 2003 yılında Istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Şehir Bölge Planlama, 2006 yılında ise İTÜ Mimarlık bölümlerinden birincilikle mezun oldu. 2011 yılında İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans derecesini aldı. Halen İTÜ Mimari Tasarım Doktora programına devam etmektedir.
 
Politecnico di Milano Üniversitesi'nde de mimarlık eğitimi gören Gökalp, İspanya-Barcelona'da, İtalya-Milano'da ve Japonya-Tokyo'da ileri gelen mimarlık ofislerinde uluslararası deneyim edindi. 2006 – 2009 yılları arasında Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri'nde ve Emre Arolat Architects'te çalıştı.
 
İTÜ başta olmak üzere, çeşitli üniversitelerde jüri üyeliği, tasarım stüdyosu yürütücülüğü ve çalıştaylar yürüttü. Çeşitli mimari tasarım yarışmalarına katıldı ve ödüller aldı. Basılı ve dijital yayın organlarında proje ve yazıları yayınlandı. Dila Gökalp, uluslararası konferans ve kongrelerde mimari tasarım alanlarındaki çalışmalarını sunmaya devam etmektedir.
 


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :