Uysal Yenipınar editörlüğünde hazırlanan Anadolu İpek Yolu Kültürel Mirasları -II- Nobel Bilimsel Eserler'den çıktı.
Kitap Hakkında
Tarihî İpek Yolu, Çin sınırlarından Avrupa'ya kadar uzanan ulaşım, ticaret, iletişim, etkileşim ve kültür yolu olmuştur. Doğu'dan Batı'ya yolun geçtiği ülkeler, dünyadaki gelişmeleri izleyebilmiş, ticaret sayesinde de zenginleşmiştir. İpek Yolu ile ilgili yayınlar incelendiğinde genellikle siyasi, ekonomik ve ticari konulara yer verildiği; kültürel ve turizm alanındaki yayınların sınırlı olduğu görülmüştür. Bu eksikliği kısmen de olsa gidermek amacıyla 2021 yılında "Akdeniz İpek Yolu Kültürel Mirası - 1" isimli kitap, devamında ise "Anadolu İpek Yolu Kültürel Mirasları - 2" isimli bu kapsamlı kitap kaleme alınmıştır.
Anadolu İpek Yolu kültürel miraslarının zenginliğini tanıtmak için daha fazla yayına ihtiyaç vardır. İpek Yolu, gelecekte turizm alanında en fazla ziyaret edilmesi öngörülen turizm rotalarından biridir. Bu amaçla Doğulu ve Batılı ülkeler, yatırımları ve tanıtımlarını İpek Yolu teması üzerine yoğunlaştırmaya başlamışlardır. Teknoloji ve haberleşmenin hızla geliştiği dünyada İpek Yolu önce ticaret sonra turizm alanında tekrar dünyanın gündemindeki yerini almıştır. Kitabın, Türkiye'nin İpek Yolu turizm miraslarının tanıtımına ve literatüre katkı sunacağı düşünülmektedir.
Yazarlar
Ayşe Nur Uslu, Azime Ferya Aktaş, Derya Toksöz, Elif Bak Ateş, Evrim Çeltek, Gizem Çapar, Gökhan Yılmaz, Gül Erkol Bayram, Hacer Çetin, Mehmet Yavuz Çetinkaya, Merve Gürge, Nil Sonuç, Osman Erkan Özaydın, Seda Çiçekli Ayyıldız, Seda Yetimoğlu, Serkan Aylan, Serpil Yalım Kaya, Sevda Birdir, Türkan Işık, Uysal Yenipınar, Yurdanur Yumuk, Zeynep Aslıgül Sarı