Beş Kıtadan Tasarımcılar Özyeğin'de Buluştu

mimarizm.com / 16 Mayıs 2016
Özyeğin Üniversitesi’nin merkezi Atlanta’da bulunan Design Communication Association (DCA) ile birlikte düzenlediği Uluslararası Tasarım Konferansı, beş kıtadan ve onlarca farklı ülkeden 120 katılımcıyı İstanbul’da buluşturdu.

Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen Inclusiveness in Design (Tasarımda Kapsayıcılık) temalı uluslararası konferans, tasarımın dünyadaki usta isimlerini İstanbul’da bir araya getirdi. Önemli konukların sunumlar yaptığı konferansta, çalıştaylar ve atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

Merkezi Amerika Atlanta’da bulunan Design Communication Association (DCA) ile Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen DCA-E Design Communication Association European Conference, tasarımın dünyadaki usta isimlerini İstanbul’da buluşturdu. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen konferans, beş kıtadan değişik ülkelerden toplam 120 katılımcıyı buluşturdu. Inclusiveness in Design (Tasarımda Kapsayıcılık) temalı uluslararası konferans, önemli konukların yaptığı sunumların yanı sıra birbirinden farklı çalıştay ve atölye çalışmalarına sahne oldu.

“Design Communication Association European Conference 2016” başlıklı bilimsel toplantı; bildiri sunumları ile birlikte Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün ve konferans eş başkanlarının konuşmaları ile açıldı. Konferansın ana konuşmacıları Prof. Francis K. Ching ve Ken Yeang ise, yaptıkları sunumlarda tasarımla ilgili fikirlerini ve deneyimlerini paylaştılar.

Francis ChingFrancis Ching

Ken YeangKen Yeang

“Eğitim de kapsayıcı olmalı”

Uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk şunları söyledi: 

“Dünyanın dört bir yanından, beş farklı kıtadan, farklı ülkelerden değerli konukları ağırlamanın yanı sıra, en genç fakültelerimizden biri olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin böyle uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmasından mutluluk duyuyorum. Bu konferansın ana teması olan 'Inclusiveness' (Kapsayıcılık) kavramı, özellikle günümüzde, çok anlamlı ve önemli olmasına rağmen çoğu zaman yeterince vurgulanmadığı, hatta göz ardı edildiği için uluslararası bir platformda ele alınmış olması çok değerli. Özyeğin Üniversitesi olarak benimsediğimiz yenilikçi ve girişimci eğitim felsefemizde de pek çok alanda bu kavramı entegre ettiğimize inanıyoruz.

Esra Gençtürk

Dünya standartlarında, kaliteli eğitimin başarılı öğrenciler için erişilebilir olması gerektiğine inanıyor ve buna gayret ediyoruz. Tasarımla ilgili düzenlediğimiz bu bilimsel toplantı da farklı ülkelerden gelen katılımcılarla öğrencilerimizi biraraya getirerek, düzenlenen çeşitli oturumlarda tasarımın dünya çapındaki önemli isimlerini yakından tanıma, bilimsel çalışmaları takip etme fırsatı sağladı.”

Eş başkanlığını M. Saleh Uddin ve Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Şahin'in üstlendiği DCA konferansında; Prof. Francis Ching ile serbest el çizimi, mekan dizimi, parametrik tasarım araçları ile yaratıcı kodlama, transcorporeal, ekolojik tasarım simülasyonu, mimari animasyonda hareketli çevreler, mevcut çevrelerin sinematik manipülasyonu başlıklı 7 çalıştay yapıldı.

Konferans kapsamında ayrıca Melike Altınışık, Selçuk Avcı ve Kerem Yazgan’ın konuşmacı olarak katıldığı ve moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Süha Özkan’ın yaptığı Türk Mimarlar Forumu gerçekleştirildi. 

70 sözlü bildirinin sunulduğu bildiri oturumlarının başlıkları ise şunlar oldu:

• İletişim ve tasarım eğitimi: Stüdyolar
• Tasarım yorumları
• Görselleştirme, analiz ve yorumlama
• Mekânsal araştırmalar
• Parametrik modelleme ve dijital keşifler
• Ortak çalışmalar ve dijital keşifler
• Dijital düşünce ve iletişim
• Dijital araçlar
• Çevresel tasarım
• Kültür ve tasarım
• İncelemeler ve iletişim
• Medya yakınsamaları: manuel, dokunmatik, dijital
• Kamusal sanat ve tasarım


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :