Mimarizm ve Anylab işbirliği ile 31 Mart Salı günü Youtube kanalımız üzerinden gerçekleştirilecek Calling’20 söyleşileri, "Londra Tasarım Ekosisteminde Yeni Normal" başlığı altında saat 14:00'da.
Küresel Covid-19 salgını sürecinde başta İngiltere ve Türkiye olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden tasarımcıların güncel koşullarda ürettikleri çözümleri, küresel krizin tasarım ekosistemine etkilerini kayıt altına almak amacıyla oluşturduğu çevrimiçi söyleşi serisi Calling’20, Mimarizm ve Anylab işbirliği ile başlıyor.
İnternet üzerinden gerçekleştirilecek ve katılımcıların fiziksel bir mekandan bağımsız olarak izleyebilecekleri Calling’20 söyleşileri, kriz ortamında tasarımcının rolünü tekrar sorgularken, sosyal izolasyon sürecinde tasarım disiplininin çalışma biçimleri, eğitim sistemi ve iletişim süreçleri gibi farklı boyutlarıyla ele alarak oluşan refleksler ve önerilen uygulamalara dair bilgi paylaşımını hedefliyor.
Calling’20 kapsamında mimarizm.com Youtube kanalı üzerinde düzenlenen tüm buluşmalarda izleyicilerin sorularına yer verilerek etkileşimli bir tartışma ortamı oluşturacak. Tüm buluşmaların video kayıtları yine aynı kanal üzerinde tüm izleyicilerin erişimine her zaman açık olacak.
Calling’20 serisinin ilk etkinliği olan “Londra Tasarım Ekosisteminde Yeni Normal” başlıklı söyleşi Anylab Kurucusu Nurgül Yardım moderatörlüğünde, Architectural Association (AA) EmTech Yüksek Lisans programı direktörü Dr. Elif Erdine ve AECOM’da Dijital Robotik Tasarım Uzmanı Emre Erdoğan’ın katılımıyla 31 Mart 2020, Salı günü saat 14:00’da gerçekleşecek.
Etkinlik, kayıt olmaksızın www.mimarizm.com/calling adresi üzerinden canlı olarak izlenebilir.
*
Elif Erdine hakkında
Architectural Association (AA) Emergent Technologies and Design (EmTech) yüksek lisans programı direktörüdür. 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ve 2006 yılında Architectural Association Design Research Lab ‘dan (AADRL) mezun olmuştur. 2006-2010 yılları arasında Zaha Hadid Architects'te çalışmıştır. ‘Generative Processes in Tower Design: Algorithms for the Integration of Tower Subsystems’ isimli doktora tezini 2010-2015 yılları arasında Architectural Association ‘da tamamlamıştır. 2010 yılından bu yana çeşitli AA Visiting School programlarını yönetmektedir.
*
Nurgül Yardım hakkında
2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi mimarlık ve 2011 Yılında İTÜ Kentsel Tasarım yüksek lisans bölümlerinden mezun olmuştur. 2011-2018 yılları arasında Emre Arolat Architects ve Bahadır Kul Architects ofislerinde çalıştı. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Bilimleri Bölümünde “makerspace” mekanları üzerine doktora araştırmalarına devam etmektedir. 2018 yılından bu yana bireysel/kolektif çalışmalarını Somerset House Stüdyoları’ndaki ofisi Anylab’de gerçekleştirmektedir. Anylabtalks podcast sunucusu ve yapımcısıdır.
*
Emre Erdoğan hakkında
2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünde mezun olmuştur. 2009-2016 yıllarında farklı konut, perakende, ofis ve karma kullanım projeleri için tasarım direktörü olarak çalıştı. Eş zamanlı olarak Mersin Üniversitesi'nde tasarım ve malzeme dersleri için yarı zamanlı öğretim görevlisi oldu. 2016-2018 yılları arasında Architectural Association Design Research Lab ‘de (AADRL) yüksek lisansını yapmış ve projesiyle AA Graduate School tasarım ödülüne layık görüşmüştür. 2018-2020 yılları arasında Minimaforms Deneysel Mimari ve Tasarım ofisinde Theodore Spyropoulos ile birlikte çalıştı. Şu anda AECOM Londra Ofisinde Computational Designer olarak çalışmaktadır.