Herzog & de Meuron, Berlin’deki Mies van der Rohe Tasarımı Neue Nationalgalerie İçin Ek Bir Yapı Tasarladı

Tuba Tellioğlu Şeren / 03 Kasım 2016
İsviçre merkezli mimarlık pratiği Herzog & de Meuron, Mies van der Rohe tasarımı Berlin’deki Neue Nationalgalerie’ye ek olarak tasarladığı ödüllü yeni yapısının proje planlarını açıkladı.

20. yüzyıl sanatına ev sahipliği yapacak olan bu yeni müze, Ludwig Mies van der Rohe’nin 1968 yılında tasarladığı Neue Nationalgalerie binasına bir yer altı geçidi vasıtasıyla bağlanacak.  

Herzog & de Meuron’un yeni müzesi, içinde bir dizi kültür yapısının yer aldığı, Potsdamer Platz yakınındaki Berlin Kulturforum'da yer alacak ve Berliner Philharmonie’ye de komşu olacak. New Yorklu stüdyolar SO-IL ve Snøhetta ya da İngiliz Zaha Hadid Architects ve David Chipperfield Architects gibi 40 önemli mimarlık ofisinin katıldığı yarışmayı Jacques Herzog ve Pierre de Meuron tarafından kurulan Basel merkezli pratik kazandı.  

Ana salonun duvarlarında perfore tuğlalar kullanılmış.

Mimarlık ofisi, geniş üçgen çatılı tasarımla yapıyı bir depoya ya da ambara benzetmeye çalışmış. Perfore tuğlaların kullanıldığı geniş ana salonda 20. Yüzyılın ikinci yarısına ait sanat eserleri sergilenecek. Mies van der Rohe galerisi ise ilk yarıya ait eserlere ev sahipliği yapacak. “20.yüzyılın ikinci yarısına ait eserlerin bulunduğu geniş koleksiyon için daha esnek ve geniş alanlara gereksinim vardı” diyor Kulturforum yetkilileri. 

Herzog & de Meuron projeyi, Zürihli peyzaj tasarım ofisi Vogt Landschaftsarchitekten ile birlikte geliştirmiş. Yapının planları 18 Kasım - 8 Ocak 2017 tarihleri arasında Kulturforum’da sergilenecek. 

Mies van der Rohe'nin 1968 yılında tasarladığı Neue Nationalgalerie'nin renovasyon projesi David Chipperfield Architects tarafından gerçekleştiriliyor. 

Neue Nationalgalerie şu anda David Chipperfield Architects tarafından yenileniyor. Eski ve yeni binaların 2027’de bir yeraltı galerisiyle birbirine bağlanması düşünülüyor. 

Bu haber Dezeen'den derlenmiştir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :