Roca’nın mimari ve tasarım üzerine çağdaş tartışmalara ev sahipliği yapan platformu Roca Gallery’de Ocak ve Şubat aylarını “eğitim” başlığına ayırdı. Platforma dahil olan yazarlar, eğitimin gelecekteki ihtiyaçlarına ile mimari yapıların nasıl bir düzlemde buluşacağına dair vizyonlarını paylaştılar.
Roca’nın mimari, tasarım ve sürdürülebilirlik üzerine tartışma ve araştırma için kurulan çevrimiçi platformu Roca Gallery, farklı konu ve konuklara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Platform, son iki ayını eğitim kurumlarının karşılaştığı ihtiyaç ve zorlukların bir yansımasını tartışmak üzere eğitim konusuna ayırdı.
Farklı yaklaşımları ve çalışma alanlarını kapsayan konuk yazarlar, eğitimin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları ve yarının dünyasını inşa edecek nesillere hizmet eden alanları nasıl yeniden düşünecekleri konusundaki vizyonlarını anlattı. Mimar ve akademisyenlerden oluşan yazarlar; yeni öğrenci taleplerini ve sosyal ilişkileri ihmal etmeden dijital göç gibi konulara da odaklanan bir öğretim organının inşasına dair küresel bir vizyon sundu.
Yvonne Farrell ve Shelley McNamara, ödüllü projelerini anlattı
Grafton Architects'ten Yvonne Farrell ve Shelley McNamara, eğitim tesislerinin tasarımında geniş ve kapsamlı deneyime sahip, üniversiteler kadar karmaşık ve program açısından zengin binaları tasarlamanın ne anlama geldiğine dair vizyonlarını paylaştı. Farrel ve McNamara, Diane Gray ile yaptıkları söyleşide, Lima'daki UTEC üniversite kampüsü, Milano'daki Luigi Bocconi Üniversitesi ve Londra'daki Kingston Üniversitesi için 2022 Avrupa Birliği Çağdaş Mimarlık Ödülü-Mies van der Rohe Ödülü finalisti seçilen “Town House” projesi gibi eğitim alanları için gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti.
Uluslararası isimler, makaleleriyle vizyonlarını paylaştı
İş birliği yapan yazarlar arasında; Sürdürülebilir Şehirleşme Konsorsiyumu Başkanı Lance Jay Brown, “Mimari Eğitim” makalesinde geleceğin mimarlık okullarında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik gibi faktörlerin önemini yazdı. Basurama sanat ve mimarlık kolektifinin üyeleri Mónica Gutiérrez ve Rubén Lorenzo, “Vahşi Oyun Alanları, Eskiden Oynadığımız Yerler” hakkında yazdıkları yazı ile çocukluk döneminde dış mekanların önemini anlattı.
Mimarlık ve sanat alanında uzmanlaşmış bir sosyolog olan Juulia Kauste, “Topluma Hizmet için Eğitim Alanları” hakkındaki makalesi ile Finlandiya'daki yeni müfredata ve okul binalarını nasıl etkilediğine dair ayrıntılı bakışını okurlarla paylaştı. Crossboundaries stüdyosunun mimarı ve kurucu ortağı Binke Lendhart, “Bir Mimardan Daha Fazlası” isimli yazısında Çin'deki okulları tasarlama deneyimiyle ilgili olarak sınıfların gelecekteki konfigürasyonunu; Communal Stüdyo’nun mimarları ve kurucu ortakları Mariana Ordóñez ve Jesica Amescua, Meksika, Tepetzintan'daki Üretken Kırsal Okulun örnek olayını ve toplulukların okul altyapılarında sahip olması gereken aktif rolü Üretici Kırsal Okullar makalelerinde sundu.
Çocukluk, eğitim ve mimarlık arasındaki yakın ilişki ele alındı
Çocukların eğitiminde oyuncak tasarımının önemini araştıran, sanat ve tasarım konusunda uzmanlaşmış yazar Kimberlie Birks oyun temasından; Mario Corea Arq'ın mimarı ve kurucusu Mario Corea, daha modern ve verimli okullar sağlamanın bir yolu olarak tipolojik tasarımdan bahsederken; Osa Menor girişiminin mimarı ve yöneticisi Jorge Raedó, çocukluk, eğitim ve mimarlık arasındaki yakın ilişkiyi ele aldı. Son olarak, Graveney School Ürün Tasarımı ve Mimarisi Başkanı Neil Pinder, bugünün gençliğini yarının mimarisiyle buluşturmak için farklı metodolojiler üzerine kafa yoran makalesiyle okurlarla buluştu.
Ayın yeni konusu ile Rocagallery.com’da bir kez daha güncel konulara mimari, tasarım, inovasyon ve sürdürülebilirlik açısından, çeşitli disiplinlerden profesyonellerin gözünden ayrıntılı bir şekilde bakılmış oldu.
Her iki ayda yeni bir konu ile okuyucuyu karşılayan platformda Mart ve Nisan döneminin yeni konusu ise “sağlık ve zindelikte yeni bir dönem” başlığı olacak. Yayınlanan tüm makalelere hem İngilizce hem de İspanyolca olarak http://www.rocagallery.com/ adresinden ulaşılabilir.
*
Roca Gallery Hakkında
Roca, toplum ve şirketi inşaat sektöründeki merakı, ilgiyi ve banyo alanındaki yeniliği sektör profesyonelleriyle buluşturduğu Roca Gallery projesini 2010 yılında yarattı. Roca Gallery, yapı şirketleri ve sektör profesyonelleri arasında sürekli diyaloğu teşvik eden bir buluşma noktası olarak faaliyet gösteriyor. Halka açık olan bu mekanlar, Roca’nın en son yeniliklerinin sergilenmesinin yanı sıra, markanın özünü ve değerlerini yansıtan sergilere, tartışmalara, sunumlara ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Roca Galeriler Londra, Şangay, Pekin, Barselona, Madrid, Lizbon ve São Paulo şehirlerde yer alıyor.
Roca Gallery’nin çevrimiçi platformu, projenin vizyonunu genişleterek, mevcut eğilimler ve gelecekteki zorluklar hakkında makaleler derleyen sanal bir alan haline geliyor. 160'tan fazla uluslararası profesyonelin iş birliği ile rocagallery.com, mimarlık, tasarım, inovasyon ve sürdürülebilirlik hakkında bilgi edinmek, fikir oluşturmak ve bilgi paylaşmak için bir alan olmayı hedefliyor.
Roca Hakkında
Roca, mimari, inşaat ve iç mekanlar için tasarlanmış seramik döşeme ve duvar karoları da dahil olmak üzere banyo alanı için ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlamasına adanmış bir şirkettir. Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Roca 4 kıtada 22 ülkede yer alan 86 üretim tesisi ile 24 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık yaklaşık 1,8 milyar Euro ciroya sahip olan Roca, ürün ve çözümlerini 170’ten fazla pazarda müşterileriyle buluşturuyor.