PechaKucha Night İstanbul'da "Oyunlarda Dünyayı Yönetenler" ile "Dünyayı Oyunlarla Yönetenler" Mercek Altında...

mimarizm.com / 15 Eylül 2011


Pecha Kucha Night (PKN) İstanbul Vol. 11, "Dünyayı Kim Yönetiyor? Oyun ve Politika" başlığı altında bugün (15 Eylül 2011) Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi. PKN İstanbul, 12. İstanbul Bienali ve "Space Invaders: Sanat ve Video Oyunu Çevresi" Sergisi olmak üzere iki önemli etkinlikle ortak hareket ederek Eylül ayında İstanbul'un nabzını tutmayı başardı. 

Skyturk'te yayınlanan "En Heyecanlı Yeri" programında yer alan Kurye Video Organizasyon hakkındaki klip ile açılan Pecha Kucha Night (PKN) İstanbul Vol. 11'de ilk sunum Kurye'den Irmak Arkman'a aitti. Arkman, klibin ve Yapı-Endüstri Merkezi'nde yer alan serginin faaliyetlerini özetlemekte yeterli olacağını belirterek herkese teşekkürlerini sundu ve keyifli akşamlar diledi.



Kurye Video'dan sonra ikinci sunumu gerçekleştiren Tekjeton'dan Burak Aydoğan ise kendi gamer maceralarının neye mal olduğunu anlatti. Pacman'in eskide kaldığını ifade eden Aydoğan, "oyunlara bağlanmak bir markaya bağlanmaktan çok farklı değil" dedi. Herhangi bir şeyin ait hissetmek, hayran olmak ve kendini akilli hissetmek olmak üzere üç sebepten takip edileceğini belirten Akdoğan "ait hissettikleri" için burada olduklarını söyledi.

Oyungezer dergisinin yazarı ve The Game isimli mekanın kurucusu Furkan Faruk Akıncı ise "Kızgın baba bizi izliyor" sloganıyla şekillendirdiği sunumunda ailelerin gözünden oyun dünyasının nasıl görüldüğünü anlattı. Bu bağlamda; "Bize dayatılan tek mesaj oyunlar kötüdür" diyen Akıncı, oyunlar sayesinde eğlenirken bir şeyler öğrenilebildiğine değindi. 

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak ise "gamedoc" projelerinden ve söz konusu proje kapsamında gerçekleştirdikleri bir dizi görüşmeden bahsetti. Projeye gelecek sene Almanya'da devam edeceklerini anlatan Çatak, söz konusu belgesel projesi kapsamında Türkiye'deki oyun yapısını ortaya çıkarma fırsatına eriştiklerini anlattı.

Beşinci sunumun sahibi, aynı zamanda etkinliğin sunucusu Can Yücel Metin'di. "Reklam Kokan Oyunlar" başlıklı sunumunda dünyada pazarlama anlamında oyunları anlatan Metin, birbirinden farklı oyunları izleyicilerle paylaştı. 



Yeditepe Üniversitesi'nden Tarık Emre Yıldırım ise freudyen yaklaşımla korku oyunları arasındaki bağlantıyı çözümleme konusunu izleyicilerle paylaştı. Bu noktada korku oyunlarının saplantı ile oynandığını anlatan Yıldırım, "Oyun oynadığımız zaman kendi bilinç dışımızda gezintiye çıkıyoruz" dedi.

"Neden insanlar online oyun oynuyor?" sorusuna yanıt veren SHR/Joygame Genel Müdürü Barış Özistek joygame ise 6 milyon kullanıcıya sahip olduklarını belirtti. Oyuncu topluluğunun facebook ve twitter gibi sosyal ağlar üzerinden iletişime geçebildiğine değinen Özistek, "Oyun başlatma ve takim kurma gibi eylemler için facebook etkin olarak -fun page- üzerinden sağlanıyor" dedi.

Pecha Kucha Night (PKN) İstanbul Vol. 11'in son sunumunu Bilgi Üniversitesi'nden Erkan Saka gerçekleştirdi. Saka,  internet ve siyaset odaklı bir sunum gerçekleştirerek "Mısır'da artık internetin fişinin çekilemeyeceğini gördük" dedi.
İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :