Taşkışla için Hiçbir Şey Yapamayan, Taşkışla Gününe Gelsin!

mimarizm.com / Filiz YAVUZ / 01 Haziran 2009


Açık öğretim sınavları ile aynı güne denk gelen "Taşkışla günü", Taşkışla mezunlarını şaşırttı. Taşkışla Eğitim ve Kültür Derneği tarafından her yıl düzenlenen organizasyonun bu yıl, açık öğretim öğrencilerini de ağırlaması nedeniyle kapıda oluşan sıra, ilk etapta hemen herkesi "Taşkışla gününe olan ilginin arttığı" düşüncesine itse de, Taşkışla gününe katılanlar ilgisizlikten şikayetçiydi.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Orhan Hacıhasanoğlu Taşkışla gününe olan ilgiyi arttırmak için çaba sarf ettiklerini söylerken, Taşkışla Eğitim ve Kültür Derneği  İkinci Başkanı Cengizhan Balcı ise "İnsanlar, eğer kendilerini Taşkışla'nın bir parçası olarak görüyorlarsa Taşkışla'ya destek olsunlar; parası olan para versin, zamanı olan zamanını versin... Hiçbir şey yapamayan ise Taşkışla günlerine gelsin..." diye konuştu.

Küçük avluda anılarını tazeleyen Taşkışla mezunlarına,Taşkışlalı olmanın kendileri için ne anlam ifade ettiğini sorduk.



İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu:


ODTÜ'den mezun olduktan sonra 1979'da Taşkışla ile tanıştım. 30 yıl gibi kısa süreli bir tanışıklığın olsa da (gülüyor) Taşkışla'nın her noktasında çok önemli anılarımın olduğunu söyleyebilirim. Lisansını Taşkışla dışında tamamlamış biri olarak, Taşkışla'da yönetici olmaktan gurur duyuyorum.

Taşkışla, Taşkışla'da çok kısa zaman geçirmiş olanların üzerinde bile büyük bir etki bırakıyor. Taşkışla'nın koridorları ve özellikle ışık ve gölge, tasarımcılar için çok önemlidir. Bu yüzden de Taşkışla'nın bir tasarım okulu olarak hizmet vermeye devam etmesini istiyoruz. Çünkü Taşkışla öğrencilerimize çok şey öğretiyor. Binanın mimari yapısı, konumu, iç-dış mekan ilişkisi, orta bahçesi ve bunun kazandırdığı mikroklima öğrencilerimize büyük katkılar sağlıyor.

Taşkışla günleri ile ilgili olarak ise yaşadığımız en büyük problem, genç Taşkışla mezunlarının, Taşkışla gününe yeterince ilgi göstermemesi. Bu ilginin artması için biz de çaba sarf ediyoruz ve öğrencilerimizi Taşkışla günlerine katılmaya davet ediyoruz.

Prof. Dr. Afife Batur:

Taşkışlalı olmak, hayatımın en önemli motiflerinden biri. 1955 yılından itibaren buradayım ben. Burada 50 yılımı çoktan tamamladım... Benim hayat merkezim burası. Burada okudum, burada öğretim üyesi oldum, buradan emekli oldum ve hala buradayım. Benim için burası evimden bile önce gelir. Çünkü üç defa ev değiştirdim, ama Taşkışla'yı hiç değiştirmedim. Sadece odam önceleri ön cephedeydi, sonra arka cephedeki bir odayı verdiler, şimdiki odam ise boğazı görüyor. (Gülüyor)

Taşkışla'nın mimarlığı temsil eden bir bilinç öğesi olduğunu düşünüyorum ve her Taşkışla gününün, fakülteyi kuran Emin Onat'a saygı ve minnet günü olduğunu düşünüyorum..


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
  • Timuçin Avaroğlu 6 yıl önce 1980 Taşkışla mezunu olarak böyle çok anlamlı o binanın halen hayatta kalmasını sağlayanlardan biri sayın Prof Afife Batur hocama en derin saygı ve taziyelerimi sunarken o muhteşem eser için az şey yapmanın üzüntüsü içindeyim. Başarılar dilerim.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :