UICB 50. Yılında Yapının Geleceğini Sorguluyor

yapi.com.tr / 06 Kasım 2008

Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) üyesi olduğu Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği "International Union of Building Centres, UICB" , 50. kuruluş yıldönümünü Türkiye'de, Türk yapı sektörünün önde gelen isimleri ile birlikte kutladı. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen kutlama etkinliği, Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği Başkanı Gunnel Adlercreutz'in konuşması ile başladı. YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol'un konuşması YEM Danışmanı  Barış Onay tarafından okundu.

Doğan Hasol, Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği'nin (UICB) 25. kuruluş yıldönümünün de 1983 yılında İstanbul'da yapılan genel kurul sırasında kutlandığını anımsatarak, "Birliğin, önemli yıldönümlerinin kutlanması için İstanbul'un seçilmesi bizi gurur veriyor" dedi ve 77. yıldönümünün de İstanbul'da kutlanması davetinde bulundu. Hasol, çağımızda bilginin ve bilgi iletişiminin giderek daha da önem kazandığına dikkat çekti ve bunun da Yapı Bilgi Merkezlerinin önemini arttırdığını söyledi. "Çağın anahtar sözcüklerinden biri de değişim" diyen Hasol, bilgi merkezlerinin de değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu ifade etti.

Gunnel AdlercreutzDaha sonra söz alan Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği Başkanı Gunnel Adlercreutz da günümüzde ülkeler arası işbirliklerinin gittikçe arttığına, 'uluslararası' olmanın gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğine değinerek, bunun da daha rekabetçi bir ortam anlamına geldiğini söyledi. Ancak rekabeti düzenleyen standartların her zaman aynı hızla gelişmeyebildiğine işaret eden Adlercreutz, UICB'nin hala ilk kurulduğu yıllardaki gibi daha iyi bir yapı ortamı için çalıştığını sözlerine ekledi. Doğal kaynakların sınırlılığına ve küresel çevre sorunlarına dikkat çekerek "Bizden sonrakilere bırakacağımız miras üzerine düşünmeliyiz" diye konuşan Adlercreutz, hala iyi bir planlamaya, iyi ürünlere, iyileştirilmiş süreçlere, daha etkin ve doğru uygulamalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yapının geleceği

Vincent CousinAçılış konuşmalarınından sonra, uluslararası arenada uzman üç önemli ismin konuşmalarına yer verilen konferansta, yapı sektörünün geleceğine yönelik projeksiyonlar Türk yapı sektörüne yön verenler ile paylaşıldı. Konferansın ilk konuşmacısı yapı sektörüne özel ürettiği oyunları da kapsayan multimedya ürünler ile eğitim ve öğrenim sürecinde çığır açan Palludio Games şirketinin kurucusu Vincent Cousin'di. "Building&Co Video Oyunu ve Yapı Sektörüne Öğrettikleri" başlıklı konuşmasında Cousin, modellediği bilgisayar oyununu oluşturan yapı sektörü özelindeki rollerinden ve bunları oluşturan ağın elektronik çağdaki gelişiminden bahsetti.

Mathieu Mottrie

 

 

Konferans'da ikinci konuşmacı sektörler arası inovasyon konusunda uluslararası eğitimler veren dünyaca ünlü CREAX şirketinde Operasyon Müdürü olarak görev yapan Mathieu Mottrie idi. Mottrie, konuşmasında, farklı sektörlerdeki başarı ve inovasyon metodolojisinin yapı sektörüne nasıl tercüme edilebileceğini aktardı.

 

 

 

Sirkka Heinonen"Yapının Geleceği" konferansının son konuşmacısı gelecek bilimi ile ilgili raporlar üreten Club of Rome üyesi, Finlandiya Gelecek Araştırmaları Enstitüsü'nde yapı ve inşaat öngörüsü alanında baş danışman, iklim ve enerji danışmanı olarak dünyanın geleceğini şekillendirecek isimlerden biri olan Prof. Sirkka Heinonen oldu. Heinonen konuşmasında, yapı sektöründe geleceği şekillendirecek yeni olguları ve sektörde geleceğe yönelik karar alırken yaşanan süreci değerlendirdi.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :