UICB’den Yapının Geleceğine Dair Tüyolar
Burçin Yılmaz
/ 13 Kasım 2008
Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) üyesi olduğu Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği "International Union of Building Centres, UICB", 6 Kasım 2008 tarihinde 50. kuruluş yıldönümünü Türkiye'de, Türk yapı sektörünün önde gelen isimleri ile birlikte kutladı. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen kutlama etkinliğinde Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği Başkanı Gunnel Adlercreutz'a UICB 'yi, konferansın konuşmacıları olan Finlandiya Gelecek Araştırmaları Merkezi,
Turku School of Economics Gelecek Araştırmaları Profesörü Sirkka Heinonen'a, Palludio Games'in kurucusu Vincent Cousin'a ve CREAX Operasyon Müdürü Mathieu Mottrie 'ye ise yapının gelceğini sorduk.
Gunnel Adlercreutz:
UICB'nin misyonu ve geleceğe yönelik vizyonu nelerdir?
UICB'nin misyonu daha iyi inşa edilmiş bir çevre yaratmaktır. İyi inşa edilmiş çevre ekonomik olarak da her tip toplum için en uygunudur. UICB tüm yapı merkezlerini dünya çapında bir şebekeyle birbirine bağlamak için kurulmuştur. UICB Sivil Toplum Kuruluşları ve Birleşmiş Milletler'in gözlemci statüsüne sahiptir. Bundan 50 yıl önce UICB ilk kurulduğunda dünya çok farklı bir durumdaydı. Bugün farkında olduğumuz doğal kaynakların korunması, sürdürülebilirlik, kirlilik gibi durumların henüz farkında değildik. Yollar farklı olabilir ama hala iyi mimariye iyi tasarıma ihtiyacımız var. Hedeflerimiz hiç değişmedi. Bugün UICB aynen 50 yıl önce olduğu gibi iyi yapı ortamları için aynı hedeflerle çalışıyor.
Yapının Geleceği ile ilgili sizin düşünceleriniz nedir? Gelecekte yapı sektörünü neler bekliyor? Bugünkü konferansla ilgili ne düşünüyorsunuz?
İnsanoğlu yüzyıllar boyunca hep yapı inşa etti, kimliklerimizi hep yapılarla şekillendirdik. Şimdi üç farklı açıdan gelecekle ilgili üç farklı anlayış dinleyeceğiz. Ama ulaşacağımız tek bir gelecek olacak. Çok ilginç bir konferans olacağını düşünüyorum. Ben de sizinle birlikte ilgiyle takip edeceğim.
Yapı-Endüstri Merkezi 1970'den beri birliğinize üye. YEM'in birlikteki konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
UICB üyelerinin hepsi birbirinden farklı özellikler barındırıyor. Örneğin benim temsil ettiğim Finlandiya'daki merkez çok geniş bir alanda hizmet veriyor ama biz YEM'in esas aktivite alanı olan Fuar alanında çalışmıyoruz. Biz daha çok mimari ve yayıncılık üzerine çalışıyoruz. YEM uluslararası alanda çok görünür bir firma. Bence Bence Doğan Hasol olmasaydı YEM uluslararası arenada bu kadar bilinir bir firma olmazdı. Çok bilgili parlak gençlerin YEM'de çalışıyor olması da ayrıca çok önemli bir faktör.
İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın