özer+tulgan'ın doğadan ilham alarak tasarladığı Doğuş Otomotiv Değer ve İlgi Merkezi, alışılmış çağrı merkezi ofisi anlayışına eğlenceli ve sosyal yanı kuvvetli bir yorum getiriyor.
Yüksek Mimar Tayfun Tulgan ve İç Mimar Emre Özer ortaklığındaki özer+tulgan Mimarlık tarafından tasarlanan Doğuş Otomotiv Değer ve İlgi Merkezi, doğadan ilham alınan detaylarıyla ve fonksiyonel çözümleriyle, kullanıcılarının ruhsal ve fiziksel ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermeyi hedefleyen, eğlenceli bir ofis olarak kurgulanmış. Tasarım, kullanıcıların yaratıcı ve yenilikçi yanını ortaya çıkarırken, sosyal aktiviteleri de destekliyor.
Ofis kullanıcılarının nitelikli zaman geçirebilmeleri, kolektif çalışma ortamları oluşturabilmeleri, yüksek moral ve performansla güne devam edebilmeleri için çalışma mekanlarına entegre edilmiş birçok alternatif geliştirilmiş. Konforlu ve dışa kapalı toplantı kutucukları, sadece toplantı yapmak için değil, aynı zamanda video oyunları oynamak ve televizyon izlemek için de tasarlanmış. Açık ofisin merkezine konumlanan soğuk içecek ve ferahlama barı ise çalışma saatleri içerisinde keyifli kısa vakitler ve küçük etkinliklere uygun olacak şekilde düşünülmüş.
Tavanlar, gökyüzü temasına uygun olarak mavi renkle kaplanmış ve gökyüzü etkisi bulut biçimindeki akustik panellerle desteklenmiş. Temanın devamlılığı adına bu etki mavi LED aydınlatmalarla güçlendirilmiş ve tavandan masalara inen kırmızı data kabloları ile de bir data yağmuru tasvir edilmiş.
Genel çalışma mekanı, açık ofis sistemine uygun olacak şekilde, modüler bir anlayışla planlanmış. Modüler tasarımın getirdiği esnek çözüm alternatifleri sayesinde de, çalışma alanları gerektiğinde kolayca değiştirilebilir bir sistemde kurgulanmış. Aynı mekanda yer alan destek birimlerinin ise hem gün ışığını kesmemesi, hem de gün ışığından optimum ölçüde yararlanabilmesi için şeffaf yüzeyler kullanılarak oluşturulmuş.
Projede kullanılan tüm aydınlatma elemanları, minimum karbon ayak izi sağlamak adına, yüksek verimli LED olarak seçilmiş ve hem hava kalite sensörleri, hem de düşük sarfiyatlı klima üniteleri sayesinde verimliliğin üst düzeye çıkması sağlanmış. Kimyasal emisyon olmaması için de kullanılan malzemelerin yeşil sertifikalı olmasına özen gösterilmiş.