YAPI Dergisi Mart sayısında, Foreign Office Architects'in tasarladığı Ümraniye'deki Meydan Alışveriş Merkezi projesine geniş yer veriyor. Dergide ayrıca Türkiye'den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.
"Mimarlığı Tanımlamak"
Doğan Hasol, derginin Mart sayısındaki "Mimarlığı Tanımlamak" başlıklı yazısında "Mimarlık'ın, yeni gelişmelerin ışığı altında bugün yeniden tanımlanması gerekiyor" diyor.
Meydan Alışveriş Merkezi
Foreign Office Architects'in tasarladığı Ümraniye'deki Meydan Alışveriş binası, ortaya koyduğu geometriyi ve dolaşım stratejisini yoğun bir iç kent dokusuyla birleştirerek, genellikle şehir dışında konumlanan kapalı kutu tipindeki alışveriş merkezlerine karşılık yeni bir prototip sunuyor.
Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri
Avrupa Yapısal Çelik Birliği'nin düzenlediği 2007 Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu. Yüksek Mühendis Mimar Yaşar Marulyalı'nın hazırladığı dosyada ödül alan projeler tanıtılıyor. Ödül alanlar arasında Türkiye'den de bir proje var.
EXPO 2015 İzmir Master Planı
Tasarımını AS&P Architecture'dan kentsel tasarım mimarı ve EXPO İzmir 2015 Proje Müdürü Frank Höf'ün yaptığı "EXPO 2015 İzmir Alan Planlaması" Mart sayısında geniş yer alıyor.
Goldenkey Oteli
Türkiye'nin 2004-2006 inşaat dönemi "En iyi beton prefabrike yapı ödülü"ne değer bulunan Kartalkaya'daki Goldenkey Otel'in iç mekânlarında ağırlıklı olarak doğal malzemeler kullanılmış. Otelin tasarımını LEA Architecture&Design yapmış.
Yunak Evleri
Mimari tasarımını Cavit Kartal'ın yaptığı Ürgüp'ün merkezindeki Yunak Evleri, bir meydana bakan 5. ve 6. yy'dan kalma altı kaya evden ve bir 19. yy konağından oluşuyor.
Trabzon Tenis Kulübü
Tenis Kulübü'nün mimarı Ayhan Usta yapı için, kot farkının bulunduğu kayalığa sırtını yaslayan ve zeminden kayalık boyunca hareketlenip çatıya doğru bükülerek süren bir strüktür oluşturmuş.
"Fluff Bakery"
LTL Architects'in tasarladığı, bir kafe ve fırını içeren New York'taki "Fluff Bakery"de ilk anda dikkati çeken tavan ve duvarlar, çeşitli malzemelerin kullanıldığı katmanlarla oluşturulan oldukça etkili ve şaşırtıcı bir yüzey sunuyor.
Antik Tiyatrolarda Akustik
İnşaat Mühendisi Yaşar Yılmaz, ilkçağ mühendislerinin açıkhava tiyatrolarında ses eriminin en üst sıraya ulaşması için nasıl bir çözüm bulduklarına ilişkin yeni bir düşünceyi, bu yazıda tartışmaya açıyor.
Ayrıca;
Benzer Mimari Yaklaşımlar: Wright ve Geleneksel Türk Evi; Emine Sızak, Ruşen Yamaçlı
Sağlık Yapıları Üzerine Eleştirel Bir Yaklaşım; Ercüment Erman
Kuşadası'nda Sokak Çeşmeleri; Müjgan B. Karatosun, Eti Akyüz Levi
Çayırda Bir Çiçeği Isıran Kirpi; Gülseli İnal
YAPI Mart sayısında....