YAPI’nın ŞUBAT Sayısı Çıktı

mimarizm.com / 02 Şubat 2009
YAPI Dergisi'nin ŞUBAT sayısında, Emre Arolat Architects'in tasarladığı İpekyol Tekstil Fabrikası projesine geniş yer veriliyor. Dergide ayrıca Türkiye'den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

Yine Belediye Başkanı Andı (!)

Doğan Hasol, derginin Şubat sayısındaki "Yine Belediye Başkanı Andı (!)" başlıklı yazısında "Şimdi aradan bir beş yıl daha geçmiş bulunuyor. Geçen süre içinde ant metninde değinilen konularda olumlu gelişmeler olmadı; buna karşılık pek çok belediye başkanı tutarsız, kuşku, hattâ şaibe dolu etkinlik ve uygulamalarıyla gündeme geldiler" diyor.

İpekyol Tekstil Fabrikası

Emre Arolat Architects'in tasarladığı Edirne'deki İpekyol Tekstil Fabrikası yapısında, yüzey dilinin farklılaşması ile görsel olarak üretim yapısından kopartılan idari bölümün, bu projede üretim ile daha doğrudan ilişkilendirilmesiyle büyük bir kitle oluşturuldu.

Prestige Alışveriş Merkezi

Tasarımını Uras+Dilekci Architects'in yaptığı Prestige Alışveriş Merkezi, formuyla kendini betimleyen, insana algılanabilir bir konsept üzerine geliştirildiğini hissettiren, temanın yalnızca yapının mimarisi olduğunu gösteren ve az malzeme ile ilüzyon yaratılarak mekânsal hazzı artıran bir yapı olarak tanımlanıyor.
               
Dağ Evleri

BIG Aps Architects'in tasarladığı ve Barselona'da yapılan Dünya Mimarlık Festivali'nde Konut/Barınma kategorisinde birinci seçilen "The Mountain Dwellings" projesinde teraslı konutlardan bir yamaç oluşturuluyor.

Duoc Corporate Büro Binası

Sabbagh Arquitectos'un tasarımını yaptığı Santiago, Şili'deki Duoc Corporate Büro Binası, Barselona'da yapılan Dünya Mimarlık Festivali'nde Büro Binaları kategorisinde birinci seçildi.

Galatasaray Lisesi Öğrenci Kantini

Has Mimarlık'ın tasarladığı proje kapsamında, büyük bir dikdörtgen salon halindeki ana mekânla, ona bitişik, küçük bir mekânda bulunan mevcut mutfağın yeniden düzenlenmesi söz konusuydu. Mutfağın önünde, servis için bir de satış bankosu oluşturuldu.

Karanlıkta Aydınlanan Şehir: Berlin

Arda Karasu yazısında "tarihi, kültürel, sosyolojik, bilimsel ve çevresel bütün etkenleri göz önünde bulundurduğumuzda, aydınlatmanın hangi yönde, hangi hızda ilerleyeceğini kestirmek zor gibi gözükse de açık olan gerçeğin her zaman tekdüzelikten uzak değişik etkiler yaratacağı olduğu"nu ele alıyor.

888 "Design For Home"

Burçin Yılmaz'ın yazısında 888 markasının ilk koleksiyonuna yer veriliyor. Koleksiyonda
Aziz Sarıyer, bilgelik ve sadelik ile bütünleşen geometrik dili; Aykut Erol, şaşırtıcı, neşeli ve net tasarımları; Defne Koz ise ince düşünülmüş ayrıntıları ve konforu ön planda tutan üslubu ile 888'e yaşam veriyor.
 
Ayrıca;

Toplu Konutta "Demokratikleştirme" Arayışı; Can Taşkent
Mimarlıkta Tasarımı Bilimselleştirme; Özge Kandemir
Buca "All Saints" İngiliz Protestan Kilisesi Üzerine Bir İnceleme; Mine Tanaç, Ferhat Hacıalibeyoğlu
Tasarım Eğitiminde Temel Tasarımın Yeri; Ayça A. Ustaömeroğlu, Erkan Aydıntan, Emre Engin
Yeni Yangın Yönetmeliği'nde Yapı Malzemelerinin Yanıcılık Sınıflarının Değerlendirilmesi; Nuri Serteser
Bir Oyuncak Tasarımcısının Tutkusu, Klasik Otomobiller; Sinan Özgen
Desen Tutkunu İmren Erşen; Önder Şenyapılı

YAPI Şubat sayısında....

Yapı, Şubat sayısını satın almak için tıklayınız


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :