Beyaz Baretin Kadrajı 6. Ödüllü Fotoğraf Sergisi

mimarizm.com / 05 Kasım 2024
Politeknik’in bu yıl 6’ncısını düzenlendiği Beyaz Baretin Kadrajı Ödüllü Fotoğraf Sergisi başvuruları başladı. Serginin bu seneki konusu mühendis, mimar, plancıların gözünden sokak hayvanları, teması “Kentin Patileri”.

Politeknik tarafından her yıl farklı bir tema ile düzenlenen ve bu tema etrafında mühendislerin, mimarların, plancıların kadrajına giren fotoğrafları bir araya getiren Beyaz Baretin Kadrajı 6. Ödüllü Fotoğraf Sergisi’ne başvurular başladı. 7 Ekim’de başlayan sergi başvuruları 15 Mart’ta son bulacak.

“Kentin Patileri”

Bu yıl serginin konusu toplumsal ve kentsel yaşamın ayrılmaz bir parçası olan sokak hayvanları oldu. Mühendisler, mimarlar, plancılar kadrajlarına; kentlere, hafızalara, yaşamlarımıza canlılık, umut ve keyif katan sokak hayvanlarını, dostlarımızı alacak. Kentin patileri fotoğraflarla belgelenecek.

Son başvuru tarihi 15 Mart

Sergiye, her mühendis, mimar, plancı, en fazla 5 fotoğraf gönderebilecek. Teknik şartnamede belirtilen fotoğraf boyutları, çözünürlük, nitelik şartları sağlanması koşulu ile fotoğraf tekniği serbest olacak. Katılım şartlarının tüm detayları ve sergiye katılmak için beyazbaretinkadraji.net web adresine başvurulacak. Sergi için son başvuru tarihi 15 Mart 2025.

Politeknik’in sergi için meslektaşlarına yaptığı çağrı şöyle:

"Beyaz Baretin Kadrajı Sergisi’nin 6. Yılında sokak hayvanlarını kadrajımıza alıyoruz, temamız ‘Kentin patileri’.

Sokak hayvanlarının yaşam hakkını gasp etmeye yönelik müdahaleler içeren katliam yasası, toplumun ve meslek insanlarının karşı çıkışlarına rağmen ne yazık ki meclisten geçti. Yasanın onaylanmasının hemen ardından, çeşitli kişiler ve kurumlarca, sokak hayvanlarına yönelen şiddet ve saldırıların hızla arttığına tanıklık ettik. Sokağımızda her gün görmeye alışık olduğumuz dostlarımızın yerinden edilerek, ölüm kampı barınaklara kapatılmasını meşru hale getiren yasaya karşı öfkeliyiz, her an endişe içinde onları nasıl koruyacağımızı düşünür olduk.

Kentleri insan merkezli gören bu yaklaşımın aksine, sokak hayvanları kentlerin bir diğer sakinleridir, sokaktaki dostlarımızdır. Sokakların çocuklar için daha güvenli olmasının, bir arada yaşama ve toplumsal iyilik halinin sürmesinin, insanların diğer canlılarla eşit ilişkiler kurmasının güvencesidir. Sosyalleşmenin, eğlencenin kısacası yaşamın merkezi olan kent sokaklarında yüzyıllardır ağaçlar, kuşlar, kediler, köpekler bir arada yaşıyoruz ve bu birlikteliğin bozulmasını istemiyoruz. Sokak hayvanları ait oldukları yerlerde, yanıbaşımızda, özgürce ve güvende yaşasın istiyoruz.

On yıllardır yerel yönetimlerin sorumluluklarından kaçmasının bedeli sokak hayvanlarına kesilemez. Kısırlaştırma, aşılama, yerinde yaşatma mümkün! Dün olduğu gibi bugün de bir arada yaşam dayanışmayla mümkün! Dün olduğu gibi bugün de kente, hafızalara, yaşamlarımıza canlılık, umut ve keyif katan dostlarımızla birlikte yaşam mümkün.

Beyaz Baretin Kadrajı Sergisi’nin 6. yılında kentin patilerini fotoğraflamaya; hayvan dostu kentleri, patililerin kentlerini düşlemeye ne dersiniz? Bu sefer kadrajımızı yanıbaşımızdaki patili dostlarımıza odaklamaya, yaşamlarımıza kattıkları güzellikleri ve yaşadıkları sıkıntıları hatırlamaya ne dersiniz?

Mühendisleri, mimarları, plancıları sokak hayvanlarını yaşatmaya, kentin patilerini fotoğraflarla belgelemeye çağırıyoruz.

Ne diyelim! Bir gözümüz sokaktaki dostlarımızın üzerinde, kadrajımız da kentin patilerinin peşinde olsun…"

Seçici Kurul

Derya Apaydın (Şehir Plancısı), Hürü Özlük (Akademisyen, MSGSÜ Fotoğraf Bölümü), Mehmet Uluyurt (Maden Mühendisi), Murat Germen (Mimar, Fotoğraf Sanatçısı), Özcan Yüksek (Yazar, Fotoğraf Sanatçısı), Özge Özgüner (Hayvan Hakları Aktivisti), Özlem Demircan ((Akademisyen, Dokuz Eylül Üni. Fotoğraf Bölümü), Uğur Günay Yavuz (Akademisyen, Akdeniz Üni. Fotoğraf Bölümü)

Ayrıntılı bilgi için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :