"IAPS-CSBE Network Kültür ve Mekan Toplantıları II. Ulusal Sempozyumu”
mimarizm.com /
29 Aralık 2009
"IAPS-CSBE Network Kültür ve Mekan Toplantıları II. Ulusal Sempozyumu”
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi, "IAPS-CSBE Network Kültür ve Mekan Toplantıları II. Ulusal Sempozyumu" düzenliyor. Prof. Dr. Mete Ünügür anısına gerçekleştirilen etkinliğin ana teması "Kent, Kültür ve Mekan" olarak belirlendi.
Temalar
1. Günümüz Mekanı: Değişim, Dönüşüm ve Devamlılık
21. Yüzyılda küreselleşmenin etkileri ile kentsel mekanın, kamusal mekanın ve özel mekanın değişimi, dönüşümü ve geçmişteki izlerinin devamlılığının tartışılması. Kültürel bileşenlerin mekanın değişim, dönüşüm ve devamlılığına etkilerinin irdelenmesi.
2. Küreselleşen kentler, konut ve kimlik
Kürelleşen kentlerin konut çevreleri üzerine kuramsal ve uygulamalı araştırma çalışmalarını gözden geçirmesi ve değerlendirilmesi; Günümüzde konut mekanına yeniden ve toplu bir şekilde bakma gereği; konut Politikaları ve yeni yaklaşımlar; kentsel mekan dinamiklerinin konut çevrelerine ve kavramına yansıması; kültürel süreklilik ve dönüşüm alanı olarak konut.
Kente aidiyet/ait olma duygusu, yeni olanların ev kavramını tanımlama sürecinde oluşturduğu kimlikler, komşuluk ilişkileri; Konut mimarisinde yeni eğilimler: kullanıcı tercihleri, yaşam kalitesi, tüketim kültürü ve medyanın etkisi; Konut yerleşmelerinde projelendirme ve alan çalışmaları.
Kent, kültür ve mekan Genç Araştırmacılar Poster Sergisi: POSTER
Kent, kültür ve mekan konusunda lisansüstü çalışmalardan üretilen posterlerin sunulduğu poster oturumunda, poster çalışmaları için teslim edilen özetler üzerinden değerlendirmelerin yapılacağı bildiriliyor.
Poster özetlerinin başlık, 200 sözcük Türkçe ve İngilizce özet, Türkçe ve İngilizce anahtar sözcüklerden oluşması gerektiği gelen bilgiler arasında.
Özetleri kabul edilen genç araştırmacıların sempozyum günü sergilenmek üzere en fazla 2 adet A2 (42x60) boyutlarına A4 boyutunda çıktı alındığında da okunabilecek şekilde tasarlanmış poster hazırlamaları ve posterleri sert bir yüzeyde teslim etmeleri bekleniyor.
"İstanbul Mimarlık Kültürü Rotaları"
Aslı Çekmiş ve Pelin Öztürk'ün yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan atölye çalışması "İstanbul Mimarlık Kültürü Rotaları" üzerine odaklanıyor. Bu çalışma İstanbul' un tarihi çevresinde ve yeni yerleşmelerinde atölye çalışması kapsamında atölye katılımcılarınca belirlenecek, yaya, bisiklet, toplu taşım ile ulaşılacak yeni mimarlık kültürü rotalarının önerilmesini içeriyor. Atölye çalışmasının lisans ve lisansüstü öğrencilere açık olduğu bildiriliyor. Atölye çalışması sonuçlarının sempozyum sırasında sergilenecek ve sonrasında yayınlanacağı gelen bilgiler arasında.
Önemli tarihler
Sempozyum: 2-3 Mart 2010 Salı-Çarşamba
Genç Araştırmacılar Poster için Özet Teslimi: 26 Ocak 2010
Özet Kabulü: 29 Ocak 2010
Atölye Çalışması Son Başvuru: 26 Ocak 2010
Atölye Çalışması: 15-20 Şubat 2010
Bağlantıdaki "Kent, kültür ve Mekan Genç Araştırmacılar Poster Sergisi Oturumu Başvuru/Özet Formunu son başvuru tarihine kadar hacihasa@itu.edu.tr adresine, Kent, kültür ve mekan atölye çalışması "İstanbul Mimarlık Kültürü Rotaları" Başvuru Formunu ise cekmis@itu.edu.tr, veya ozturkfatm@itu.edu.tr adreslerine gönderiniz.
İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın