AURA İstanbul 2022 Güz Dönemi Sertifika Programı Başvuruları Başladı

mimarizm.com / 31 Ağustos 2022
AURA İstanbul'un 10 Ekim tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecek olan sertifika programı için başvurular başladı. Stüdyo yürütücülüğünü Ersen Gürsel ve Ayşegül Kuruç’un üstlendiği programa son başvuru tarihi 25 Eylül 2022.

AURA İstanbul 2022 yılı Güz Dönemi Sertifika Programı, mimari ve kentsel tasarım sürecini hem teorik hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen genç meslek insanlarına kapılarını açıyor.

Programa mimari, iç mimari ve kentsel ölçekte araştırma ve proje üretmek isteyen, tüm disiplinlerden lisans mezunları başvuruda bulunabiliyor. Sertifika Programına başvurmak için gerekli olan lisans derecesi; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, endüstri ürünleri tasarımı, plastik sanatlar gibi mimarlık, tasarım ve mühendislik fakültelerinden olabileceği gibi sosyoloji, antropoloji, edebiyat, ekonomi gibi sosyal bilimler bölümlerinden mezun olmuş ve mimarlık/şehircilik üzerine çalışmak isteyen herkesi kapsıyor.

Güz Dönemi boyunca; stüdyo görüşmeleri, tüm seminer, konferans ve etkinlikler AURA İstanbul’un Beşiktaş’taki ofisinde yüz yüze gerçekleşecektir. Katılımcıların program kapsamında düzenlenen etkinliklerin dinamik yapısına uyum sağlamaları ve dönem boyunca tam zamanlı olarak programda yer almaları beklenmektedir. Başvurular arasından seçilecek tüm katılımcılar ücretsiz olarak programda yer alma hakkı kazanacak.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

1. Niyet Mektubu:
– Katılımcı adayının programa katılma amacı ve hedeflerini kaleme aldığı metin
– Katılımcı adayının bireysel ilgi alanları doğrultusunda program kapsamında geliştirmeyi planladığı, İstanbul ile ilgili araştırma/tasarım projesini kaleme aldığı kapsamlı ve açıklayıcı metin

2. Güncel Özgeçmiş (CV)

3. Çalışmaları İçeren Dosya (Portfolyo)

4. İngilizce Yeterliliği Gösteren Sınav Sonuç Belgesi (Program başvurularında ön koşul değil, tercih nedenidir).

Programın İçeriği

Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel sorunlara disiplinler arası bakış açısıyla yaklaşıyor.

2022 Güz Dönemi’nde “Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu”nda, katılımcıların bireysel ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda belirleyecekleri proje ve araştırmalar, EPA Mimarlık’ın kurucularından Mimar Ersen Gürsel ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Ayşegül Kuruç yürütücülüğünde geliştirilecek.

Stüdyonun başlangıç bölümünde, katılımcılar grup çalışmalarına yoğunlaşacak. Sonrasında, kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda, İstanbul’a ilişkin proje ve araştırma konusunu netleştirip, stüdyo yürütücülerinin danışmanlığında çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.

Hazırlanan içerik, stüdyo kapsamında yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin seminer dizilerine, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi Aurası konferanslarına, Exlibris AURA kitap söyleşilerine, AURA Forum tasarımcı buluşmalarına, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölye ve gezilere katılma olanağı sunuyor.

2022 Güz Dönemi Sertifika Programı başvuruları için son gün 25 Eylül 2022.

Başvuru hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın

 

*

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul Hakkında

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :