Hafıza Yürüyüşü ve Eğitimi

mimarizm.com / 05 Eylül 2019
Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği tarafından, 27-28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek “Anne Frank’ın Yaşam Öyküsü Üzerinden Temel Haklar ve Demokratik Değerler Öğretimi”ne son başvuru tarihi 18 Eylül.

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), merkezi Amsterdam’da bulunan Anne Frank House (müzesi) iş birliğiyle, Edirne’de gerçekleşecek Hafıza Yürüyüşü; eğitim odaklı yaratıcı bir video atölyesi olup, özellikle genç katılımcıların yaşam alanları ve bu alanların hafızası üzerine eleştirel bir bakış açısı kazanmalarını amaçlamaktadır.

Hafıza Yürüyüşü eğitimi, mekanlara, olaylara ve tarihe dair farklı yaklaşımlar konusunda farkındalık artırmanın yanısıra, bu konudaki farklı yaklaşımlara eleştirel bakabilmeyi de teşvik etmektedir.

Hafıza Yürüyüşü eğitiminde, katılımcılar mekân ve hafıza kavramlarına dair kuramsal bilgi ve video çekimine dair teknik bilgiler edinmenin yanısıra, Hafıza Yürüyüşü eğitiminin metoduna da hâkim hale geleceklerdir. Üç günden oluşacak eğitim sürecinde katılımcılar bilgi edinmekle kalmayacak, aynı zamanda gruplar halinde yapacakları saha çalışması ile öğrendiklerini pratik olarak uygulama imkanına sahip olurken, günümüz toplumunda mekanların, toplumsal hafıza bağlamında anlamı üzerine düşünecek ve yapacakları saha çalışması ile toplumsal hafızayı yakından araştırma fırsatı elde edeceklerdir.

Gerçekleştirilecek Hafıza Yürüyüşü eğitiminde katılımcılar sadece konuya ilişkin araştırma becerilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda video klip çekme ve sokakta insanlarla toplumsal meseleler üzerine söyleşi yapma yeteneklerini de kazanacaklardır. Hafıza Yürüyüşü eğitiminin sonunda katılımcıların, uzmanlar eşliğinde üretecekleri kısa video klipler aracılığıyla mekân ve toplumsal hafızaya dair bir tartışma tetikleyebilmeleri hedeflenmektedir.

Atölye çalışması ve Hafıza Yürüyüşü eğitiminde;
- Toplam 16 kişi ile bir araya gelecek,
- 3 günlük eğitim boyunca konunun uzmanlarından eğitim alacak,
- Mekân ve hafıza üzerine bilgi dağarcığınızı genişletecek,
- Kısa film çekiminin nasıl yapılacağını öğrenecek (kamera, ses, kurgu, montaj),
- Diğer katılımcılarla bilgi ve düşünceleri paylaşacak ve tartışacak,
- Edirne’deki seçilmiş mekanları ziyaret ederken, kültür mirası konusunda bilgilenecek,
- Saha çalışması sırasında sokak röportajı yapmayı deneyimleyecek,
- Eğitimin sonunda kurgusundan, çekim ve montajına varıncaya dek tüm aşamalarına katkı verilen, belgesel niteliğinde kısa bir film oluşturulması sürecinin parçası olunacak.

Program ve kayıt/katılım hakkında detaylı bilgi için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :