Katılımcıları, Beyoğlu’nun görünmeyen yüzüne bakmaya çağıran "Tüketimin Ardındaki Beyoğlu’nda Yürümek" etkinliği 24 Şubat Perşembe saat 11:00'da başlayacak.
Fotoğraf: Koray Şentürk, atık deposu, Dolapdere
Yürüyüş Rotası
Beyoğlu’nda kültür, eğlence, yeme-içme mekânlarındaki süregiden üretim ve tüketim, her gün devasa boyutta atığın ortaya çıkmasına yol açıyor. Barlardan ve lokantalardan çıkan cam, yayınevlerinden çıkan kâğıt, büyük giyim mağazalarından çıkan tekstil atıkları nereye gidiyor, nerelerde bekliyor? Bu yürüyüş rotası, katılımcıları Beyoğlu’nun bu pek görünmeyen yüzüne bakmaya, kullanılan kaynaklardan arta kalanların kenti nasıl etkilediği, hangi mekanizmaların ortaya çıkışına neden olduğu konusunda düşünmeye teşvik ediyor.
Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galatasaray’daki merkezinde başlayıp Tarlabaşı-Dolapdere yönünde devam edecek olan yürüyüşün anlatıcıları “Araf’ta Bir Beyoğlu” projesi ekibinden araştırmacı Aslı Sarığlu, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği’nden Ali Mendillioğlu ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden Elmas Arus.
Etkinlik 24 Şubat Perşembe günü saat 11:00’de Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 4. katında bulunan Loca’da başlayacak, dış mekânda sürecek ve yine Loca’da sonlanacaktır. Etkinlik süresi en az 3 saattir. 18 yaşından büyük herkes katılabilir.Kontenjanın 15 kişiyle sınırlı olduğu etkiliğe rezervasyon yaptırmak için tıklayın.
Yürüyüş, izleyiciyi İstanbul’a ekoloji ve kent ilişkisi çerçevesinden bakmaya davet eden “BURASI” sergisi kapsamında İstanbul Planlama Ajansı tarafından düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle hazırlanan sergi, 27 Şubat’a kadar gezilebilir.
*
İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan bir ortak akıl mekanizmasıdır. Küresel sistem içerisinde İstanbul’un rolünü, vizyonunu, gideceği yönü belirlemeyi ve İstanbul’un gerçek sorunlarına bilimsel, akılcı ve kalıcı çözümler üretmeyi amaçlar.
Beyoğlu Senin, Beyoğlu kent gündemini yeniden tartışmaya açmak amacıyla Beyoğlu sakinleri, İstanbullular, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, bilim insanları ve ilgili kamu kurumlarını bir araya getirir ve birlikte çalışmanın yol haritasını oluşturur.