'Camdan Yansımalar II' Konferansı
Mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmelerin paylaşılacağı "Camdan Yansımalar II" konferansında, ünlü mimarları sektör temsilcileriyle bir araya getiriyor. Trakya Cam tarafından 11 Haziran Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenecek konferansta, yurtiçi ve yurtdışında önemli projelere imza atan mimarlar deneyimlerini aktaracak.
Düzcam pazarının lideri Trakya Cam Sanayii A.Ş., geçtiğimiz yıl Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) ilkini gerçekleştirdiği Camdan Yansımalar Konferansı'nın ikincisini düzenliyor. Yine YEM'de gerçekleşecek ikinci konferansta, insanlık tarihinin en eski malzemelerinden biri olan camın mimarlıktaki inovatif kullanımı ünlü mimarlar tarafından örneklerle anlatılacak.
Avrupa'nın 4'üncü, dünyanın ise 6'ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam'ın mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmak amacıyla ünlü mimarları sektör temsilcileriyle bir araya getireceği konferans saat 13:30'da başlayacak.
Açılış konuşmasını Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu'nun yapıacağı konferansa; Türkiye'nin önde gelen mimarlarından, Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'ne layık görülen Bektaş Mimarlık Kurucusu Cengiz Bektaş, Hatırlı Mimarlık Kurucu Ortağı Yeşim Hatırlı, Boran Ekinci Mimarlık Kurucusu Boran Ekinci ve A Tasarım Mimarlık Kurucusu Ali Osman Öztürk konuşmacı olarak katılacak.
Konferansta, Bektaş Mimarlık Kurucusu Cengiz Bektaş ‘Mimarca Cam' başlıklı konuşmasında tasarladıkları yapılardan örneklerle cam kullanımının öneminden bahsedecek. Hatırlı Mimarlık Kurucu Ortağı Yeşim Hatırlı ‘Mimarlıkta Cam ve Işık' başlıklı konuşmasında ışık ve camın mekan algısı üzerindeki etkilerini aktaracak. Boran Ekinci Mimarlık Kurucusu Boran Ekinci ise görsel ve fiziksel olarak farklı geçirgenliği olan cam malzemesinin karakterini ve mekandaki işlevini değerlendirecek. TOBB ETÜ Öğrenci Konukevi ve Türk Telekom Genel Müdürlüğü gibi kente dönük geniş cam yüzeyli projelerde imzası olan Ali Osman Öztürk ise projelerde cam malzeme kullanımı ve bu süreçteki deneyimlerini paylaşacak.
Program:
13:00 - 13:30 Kayıt
13:30 - 13:45 Açılış Konuşması
Ebru Şapoğlu, Trakya Cam Sanayi A.Ş. Pazarlama Grup Müdürü
13:45 - 14:30 Mimarca Cam
Cengiz Bektaş, Bektaş Mimarlık Kurucusu
14:30 - 14:50 Kahve Molası
14:50 - 15:30 Mimarlıkta Cam ve Işık
Yeşim Hatırlı, Hatırlı Mimarlık Kurucu Ortağı
15:30 - 16:10 İki Taraf
Boran Ekinci, Boran Ekinci Mimarlık Kurucusu
16:10 - 16:50 Cam Cam'a
Ali Osman Öztürk, A Tasarım Mimarlık Kurucusu
16:50 - 18:30 Kapanış ve Kokteyl
Kayıt için
tıklayınız.
Konuşmacılar:
Ali Osman Öztürk
1965 yılında Ankara'da doğdu. ODTÜ Mimarlık Bölümü'nü bitirdikten sonra aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. 1987-1993 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Bölümü tasarım stüdyosunda araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1997 yılına kadar ODTÜ'de, 1998 yılında Gazi Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etti. TMMOB Mimarlar Odası, Türkiye Serbest Mimarlar Derneği, ODTÜ Mimarlık Fakültesi ve Arkitekt Dergisi'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.
1997 yılında A Tasarım Mimarlık ofisini kurdu. A Tasarım Mimarlık ile bir çok önemli proje gerçekleştirdi. Projeleri arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü, Tepe Prime, Panora, Antares, Viaport, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Congresium, Metroport ve Armada yer almaktadır.
Ali Osman Öztürk'ün proje ve yapılarının yer aldığı kitabı Images Publishing Master Architect Series yayınları arasında basılmıştır.
*
Boran Ekinci
1987 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu.1989'da Hakan Dalokay ile birlikte İstanbul'da Dalokay – Ekinci Mimarlık Ltd. Şti'ni kurdu. 1991'de İstanbul'dan ayrılıp Ankara'da Boran Ekinci Mimarlık Bürosunu kurdu.1994'te Büroyu Boran Ekinci Mimarlık Ltd. Şti.'ne dönüştürdü. 1996'da Şirketi İstanbul'a taşıdı ve halen devam etmektedir.
*
Cengiz Bektaş
1934 Denizli doğumlu Cengiz Bektaş, orta öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi'nde, yüksek öğrenimini DGSA Süsleme, Mimarlık Bölümleri ile Münih Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yaptı. 1959 yılında yüksek eğitimini tamamladı.1960'ta Alman şehircilik kurslarına katıldı. Almanya'da serbest mimar olarak çalıştı. Orada girdiği iki yarışmada ödül aldı. ODTÜ'ye öğretim görevlisi olarak çağrılınca, Türkiye'ye döndü. 1962 – 63 öğretim yılında ODTÜ İnşaat İşleri Başkanlığı, Mimarlık işliğini bir yıl yönetti.
1963'te Ankara'da Oral Vural ile birlikte kendi mimarlık işliğini kurdu. 1963–69 yılları arasında yalnızca altı yıl süreyle mimarlık-şehircilik yarışmalarına girdi. 25'in üzerinde ödül kazandı. Cumhuriyet dönemi mimarlık tarihi örnekleri arasında sayılan yapılar gerçekleştirdi. 2 kez Ulusal Mimarlık Ödülü aldı. Akdeniz Üniversitesi (Antalya) Sosyal – Kültürel Özek yapısıyla 2001 yılında Uluslararası Aga Khan Ödülü'nü kazandı. Ankara'daki Türk Dil Kurumu yapısı, mimarlarca Cumhuriyet dönemini simgeleyen yirmi yapıdan biri sayıldı. 2014 yılında kendisine 1. Uluslararası Mimar Sinan Ödülü verildi.
*
Yeşim Hatırlı
1968 yılında Ankara'da doğan ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden 1990 yılında mezun olan Yeşim Hatırlı, kariyerine aynı yıl MNG Targem firmasında başlamıştır. 1993 yılından bu yana Nami Hatırlı ile birlikte Hatırlı Mimarlık Ltd. Şti.'nde kurucu ortak, proje tasarımcısı ve yöneticisi olarak çalışmaktadır. Hatırlı, 2003 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4.sınıf stüdyosunda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladığı görevini halen sürdürmektedir. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TSMD (Türk Serbest Mimarlar Derneği), Mimarlar Derneği 1927, ODTÜ Mezunları Derneği üyesi ve OMİM Derneği üyesi'dir. Yeşim Hatırlı TSMD'de halen Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 2012 yılında kurulan TSMD Mimarlık Merkezi'ne öncülük etmiş, yine aynı dönemde sonuç ürünü Ankara kent maketi olan Avrupa Birliği projesinin koordinatörlüğünü üstlenmiştir.