Zanaat, Eğitim, Tasarım Üzerine Bir Konferans

mimarizm.com / 22 Haziran 2016
İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, 'Ustaişi Beyoğlu' projesi kapsamında, 23-24 Haziran tarihlerinde ZET konferansına ev sahipliği yapıyor.

Zanaat, Eğitim ve Tasarım (ZET) alanları kendi geleneksel kalıpları dışına çıkıldığında ne tür yenilikçi ilişkilere ve deneyimlere imkan tanımaya başlar? Bu üç alan yer yer birlikte yer yer ikilli ilişkilerde bizlere ne gibi farklı açılımlar sunabilir? Zanaat endüstri öncesi dönemde kalmış bir üretim ve yaşam biçiminden çok günümüzün endüstri sonrası dönemi için ne gibi potansiyellere sahip olabilir?  
 
Bu ve benzeri soruların çıkış noktasını oluşturacağı ZET Konferansı, Ustaişi Beyoğlu projesinin kapanış konferansı olup; Zanaat, Eğitim ve Tasarım üzerine, yerelde proje kapsamındaki zanaatkar, çırak, tasarım öğrencileri ve öğretim elemanlarıyla ve uluslararası ölçekte davetli konuşmacıların deneyim aktarımları ile bir tartışma ve değerlendirme ortamı yaratmayı amaçlıyor.

İlk gün protokol açılışı, projenin aktarımı ve proje filminin gösterimi ile başlayacak olan konferans ikinci gün Zanaat, Eğitim ve Tasarım üzerine farklı örneklerin ve deneyimlerin aktarılacağı konuşmalar ile devam edecek. Konuk konuşmacılar arasında Karin-Beate Phillips (British European Design Group / Save Our Skills, İngiltere), Sabine Voggenreiter (PASSAGEN / Design Quartier Ehrenfeld, Almanya), Nicoline Dorsman (Design Academy Eindhoven FORUM, Hollanda), Zissis Kotionis (Thessaly Üniversitesi Post Industrial Design Master Programı, Yunanistan), Aslı Kıyak İngin (Made in Şişhane/İstanbul Bilgi Üniversitesi) ve Can Altay (İstanbul Bilgi Üniversitesi) yer alıyor. Bu örnekler ile konu üzerine farklı açılımların değerlendirilmesi ve projenin ortaya koymaya çalıştığı yenilikçi anlayışa katkı sağlanması amaçlanıyor.

İkinci gün öğleden sonra konferans ZET Forum ile devam edecek. Forumun ilk bölümünde proje kapsamında yer alan aktörlerin değerlendirmelerine yer verilerek ikinci kısımda belli sorular ve başlıklar üzerinden davetli konuklar ve tüm izleyenlerin katılımı ile proje adımları ve konferans konusu üzerinden ortak bir değerlendirme yapılacak. Konferans kapsamında yapılacak konuşmalar Forum Ustaişi Beyoğlu kitabında da yer alacak.

Zanaat, Eğitim, Tasarım (ZET) Konferansı
 
Konferans Programı:

23 Haziran Perşembe / E3.101
17.00-17.30  Kayıt
17.30-18.00  Film Gösterimi ‘Ustaişi Beyoğlu’
18.00-19.00  Açılış Konuşmaları

24 Haziran Cuma / KD6.Kazandibi
10.00-10.30  Sunum / Karin-Beate Phillips (British European Design Group / Save Our Skills, İngiltere)
10.30-11.00  Sunum / Sabine Voggenreiter (PASSAGEN / Design Quartier Ehrenfeld, Almanya)
11.00-11.15  Tartışma
11.15-11.30  Kahve Arası
11.30-12.00  Sunum / Nicoline Dorsman (Design Academy Eindhoven FORUM, Hollanda)
12.00-12.30  Sunum / Zissis Kotionis (Thessaly Üniversitesi Post Industrial Design Master Programı, Yunanistan)
12.30-12.45  Tartışma
12.45-13.45  Öğle Arası
13.45-14.15  Sunum/ Aslı Kıyak İngin - Can Altay  (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
14.15-15.30  Ustaların, Çırakların ve Öğrencilerin Deneyimleri
15.30-15.45  Tartışma
15.45-16.00  Kahve Arası
16.00-17.30  Açık-Forum
17.30-18.00  Sonuç ve Temenniler

Ustaişi Beyoğlu Projesi hakkında:

​İstanbul Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında yer almaktadır; Kültür Kenti Vakfı tarafından yürütülen projenin iştirakçi kurumları Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’dir. Proje, yaratıcı endüstrilerin İstanbul kenti özelinde sahip olduğu zanaat mahalleleri ile ilişkilerini ve bu ilişkiden doğan yaratıcı potansiyellerin görünürlüğü ve desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda yer alan ana etkinlikleri: Çağdaş Çıraklık Programı, Ustaişi Seminerleri, Tasarım öğrencileri ve Zanaatkarları buluşturan Yaratıcı Atölyeler, Atölyelerde mekansal iyileştirilmeler, ve  Ustaişi Beyoğlu Festivali’dir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :