Koç Üniversitesi Yayınları'nın yeni kitabı "Anadolu Medeniyetlerinde Hamam Kültürü: Mimari, Tarih ve İmgelem" raflardaki yerini aldı.
Bilimsel yayınlarıyla bilgi üretimine katkıda bulunmayı amaç edinen Koç Üniversitesi Yayınları, tüm akademik disiplinlerde yabancı dillerden Türkçe'ye çeviri kitapların yanı sıra Türkçe ve İngilizce yazılmış özgün kitapları da yayımlıyor.
Nina Ergin'in hazırladığı "Anadolu Medeniyetlerinde Hamam Kültürü: Mimari, Tarih ve İmgelem" isimli kitap, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) tarafından düzenlenen sempozyumdan derlendi.
Selçuklu, Osmanlı, Safevi ve Babüri hamamlarının mimarisinin ve kültürel bağlamının dönüşümü; Batı'daki Türk hamamları ve ressamların gözünden hamamlar gibi konuların incelendiği kitapta; Osmanlı İmparatorluğu'na yakın coğrafyalardaki yıkanma biçimleri ve hamam gelenekleriyle, Osmanlı hamam kültürü arasındaki ilişki üzerinde duruluyor.
Kitap, sanat ve mimarlık tarihçilerini, arkeologları ve tarihçileri bir araya getirerek Anadolu hamam kültürü hakkında ayrıntılı bilgiler sunuyor.
Anadolu Medeniyetlerinde Hamam Kültürü: Mimari, Tarih ve İmgelem
Derleyen: Nina Ergin
Yazarlar: Fikret Yegül, Albrecht Berger, Lara Tohme, Ayşıl Tükel Yavuz, Astrid Meier, Machiel Kiel, Eleni Kanetaki, Stephan Blake, Nebahat Avcıoğlu, Günsel Renda
Çeviri: Ayşe Özbay Erozan
Redaksiyon: Emel Erten
Yayıma Hazırlayan: Defne Karakaya
1. Baskı: Colorist Akademi Matbaacılık, İstanbul, Aralık 2012
414 s.
16.5 x 22 cm
ISBN: 978-605-5250-05-8