“18. Yüzyılda İstanbul Evleri: Mimarlık, Rant, Konfor, Mahremiyet”

mimarizm.com / 22 Nisan 2016
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün yeni kitabı 18. yüzyılda üst ve orta halli İstanbulluların barınma kültürünü ve yaşam standartlarını ele alıyor.

Yrd. Doç. Dr. H. Gökçen Akgün Özkaya tarafından hazırlanan ve İstanbul Araştırmaları Dizisi’nden yayınlanan ‘18. Yüzyılda İstanbul Evleri: Mimarlık, Rant, Konfor, Mahremiyet’ adlı kitap, yirmi iki yıllık bir tarih aralığında üst ve orta halli kentlilerin evlerini inceliyor. 

18 Yuzyil Istanbul Evleri

18. yüzyıl İstanbul’u kapsamında yapılan sayısal analizler ve elde edilen istatistiki verilere dayanan 18. Yüzyılda İstanbul Evleri: Mimarlık, Rant, Konfor, Mahremiyet, evlerdeki mekân bileşenleri ve düzeni, mahremiyet standartları ve sokakla kurulan ilişkileri işliyor.

 

Kitap, okuyucularına İstanbul'da yaşayan farklı kentli gruplar ile bu grupların kent içi dağılımları, kent dokusunun yoğunluğu ve rant meselesinin gündeme gelişi gibi kente dair pek çok konuda bir değerlendirme sunuyor; üzerine sınırlı sayıda araştırma yapılmış bir alanı farklı bir tarih yazımıyla keşfetme olanağı sağlıyor. 

2011 yılından beri İstanbul'un tarihi, arkeolojisi, tarihi topografyası ve mimarisine ilişkin özgün araştırmaların yayınlandığı İstanbul Araştırmaları Dizisi, bu alandaki tez çalışmalarını ve bağımsız araştırmaları gün ışığına çıkarıyor. 

Satın almak için tıklayınız. 


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :