2016’nın En Çok Okunan 10 Projesi

Tuba Tellioğlu Şeren / 27 Aralık 2016
2016 yılının sonuna yaklaşırken Mimarizm'in en çok okunma oranına sahip projelerini bir araya getirdik. İlk sırada Bomontiada'nın kamusal alanında farklı programlara hizmet eden hareketli mimari strüktürü; Making Place yer alıyor.

Bomontiada'da 'Yer Yapmak'

Bomontiada'nın kamusal alanında farklı programlara hizmet eden hareketli mimari strüktürü; Making Place'in öyküsünü proje yürütücüleri aktarıyor. Devamını oku…

***

JLL Türkiye Merkez Ofisi

JLL Türkiye’nin yeni ofisi, ‘sitting is the new smoking’ düşüncesinden hareketle, oturarak çalışma düzeninin, çalışanların sağlığına zarar verdiği bilinciyle tasarlandı. Uygulamada çalışanları sık sık yerlerinden kalkarak hareket etmeye yönlendirecek yenilikler söz konusu... Devamını oku… 

***

Gemi Konteynerinden Ofise

Whitaker Studio’nun kurucusu James Whitaker, gemi koyteynerlerini kullanarak Almanya’nın Hechingen bölgesinde düşük maliyetli bir çalışma alanı tasarladı. Devamını oku... 

***

Beyazıt Devlet Kütüphanesi

14. yüzyılda inşa edilmiş Bayezit Camii Külliyesi’nin bir parçası olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yenilendi. Devamını oku…

***

Sou Fujimoto’dan Kiralık Ev Konseptine Farklı Bir Yorum

Sou Fujimoto, Tokyo’da gerçekleştirilen House Vision 2016 sergisi için tasarladığı “Rental Space Tower” adlı ahşap pavyonla 'kiralık ev' konseptine farklı bir bakış açısı getiriyor. Devamını oku…

***

Aşkabat Uluslararası Havalimanı

Uygulama projesi ve iç mekan tasarımı Tekeli-Sisa Mimarlık tarafından gerçekleştirilen Aşkabat Uluslararası Havalimanı, Türkmenistan’ın hızla artan yerli ve yabancı yolcu trafiğini karşılamak üzere inşa edildi. Devamını oku… 

***

Lüleburgaz Otobüs Terminali

Lüleburgaz Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Mimari Proje Yarışması'nda birinci seçilerek uygulamaya dönüşen projenin detaylarını, müellifler Sıddık Güvendi, Tuna Han Koç, Barış Demir ve Oya Eskin Güvendi'den dinliyoruz. Devamını oku... 

***

İTÜ İnşaat Fakültesi Ek Binası

Çekirdek ve ıslak hacimleri barındıran bir “mafsal” blokla birbirine bağlanan iki bloklu bir yerleşim planına sahip projenin detaylarını, mimarları Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım anlatıyor. Devamını oku…

***

Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi

Günümüzde akademi kültürünün ve yaşantısının beslenip yeşerdiği önemli platformlardan biri olan kütüphanelere ACE Mimarlık’tan modern bir yorum; Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi. Devamını oku... 

***

Zaha Hadid Architects'ten Ahşap Strüktürlü Stadyum

7 aylık bir uluslararası yarışma sonrasında Forest Green Rovers, Birleşik Krallık’ın Stroud şehrinde inşa edilecek yeni futbol stadyumunu Zaha Hadid Architects’in tasarlayacağını duyurdu. Devamını oku… 


 


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :