Kalyon Kültür’de Mayıs Etkinlikleri Başladı

mimarizm.com / 17 Mayıs 2022
Kalyon Kültür, baharın gelişini alanında lider isimlerin ev sahipliğinde, çok yönlü ve ücretsiz gerçekleşecek etkinlik programıyla karşılıyor.

Kalyon Kültür, Flora, Fotoğraf: Orhan Cem Çetin, 2022.

Nişantaşı Taş Konak’ta yer alan Kalyon Kültür, baharın gelişini alanında lider isimlerin ev sahipliğinde, çok yönlü ve ücretsiz gerçekleşecek etkinlik programıyla karşılıyor. 

Doğaçlama elektronik müzik sanatçısı ve ses tasarımcısı Başar Ünder’in “Miracles” başlıklı performans ve söyleşisi; Plantbox işbirliğinde gerçekleşecek Teraryum Yapım Atölyesi; Alp Tuğan ile kod tabanlı sanat eserleri üzerine “Blokzincir ve NFT Marketleri Üzerinde Dinamik Jeneratif Sanat Eserlerinin Geleceği’’ ve Prof. Dr. Alper Maral’ın 20. yüzyıla damga vuran iki dünya savaşının arasına sığmayacak upuzun bir hikayenin  “İki Savaş Arası Caz” başlıklı  şarkılı ve sözlü kısa özeti Mayıs programında Kalyon Kültür’de sanatseverlerle buluşuyor. 

Miracles by Başar Ünder / 18 Mayıs Çarşamba, 19:00

Başar Ünder tarafından deneysel Elektronika için musico-verbal bir konuşma ve performans için Kalyon Kültür’e tüm katılımcılar davetli. Başar Ünder, Flora sergisi sanatçılarından yakın zamanda kaybettiğimiz Mira Calix’in ‘’one lighted look for me - beyond the deepening’’ eserini canlı olarak deneysel elektronika ruhuyla tekrar yorumlayacak ve konser sonrasında gerçekleşecek sanatçı konuşması toplam 45 dakika sürecek.

Atölye – Plantbox Teraryum Yapım Atölyesi / 19 Mayıs Perşembe, 14:00

Plantbox işbirlği ile gerçekleşecek atölye çalışmasında bitkilerin benzersiz dünyasına dalarak “Teraryum nedir, hangi malzemeler kullanılır, nasıl yapılır, bakımı nasıl olur?” gibi başlıklarla önce teraryum tanıtılacak; ardından atölye katılımcıları ile birlikte uygulama yapılacak. Gerekli tüm malzemeler atölye tarafından karşılanacak ve atölye sonunda herkesin bir teraryumu olacak.

Alp Tuğan ile "Blokzincir ve NFT Marketleri Üzerinde Dinamik Jeneratif Sanat Eserlerinin Geleceği" / 
20 Mayıs Cuma, 19:00

Etkileşim ve ses tasarımcısı Alp Tuğan "Blokzincir ve NFT Marketleri Üzerinde Dinamik Jeneratif Sanat Eserlerinin Geleceği" başlıklı konuşmasında kod tabanlı jeneratif sanat (generative art) eserlerinin farklı Blokzincir veritabanları üzerinde uzun vadeli sürdürülebilirliğini sosyo-teknolojik teoriler ışığında Kalyon Kültür’de tartışmaya açıyor. 

Konuşmanın temel başlıkları arasında blokzincir'in kendisinden önce gelen Torrent teknolojisi ile bağlantısı, kripto-sanat, sürdürülebilir NFT (cleanNFT, greenNFT) ve "Dinamik" olarak sınıflandırdığı kod tabanlı sanat eserleri yer alıyor.

Konuşma: Prof. Dr. Alper Maral ‘’İki Savaş Arası Caz’’ / 21 Mayıs Cumartesi, 17:00

Caz kültürüne dair planlanan etkinlik dizisi Prof. Dr. Alper Maral’ın "İki Savaş Arası Caz’’ başlıklı konuşması ile devam ediyor. 20. yüzyıla damga vuran ve iki dünya savaşını birbirine bağlayan gerilimli ara dönemde sanatın her dalında benzersiz atılımlar ve dönüşümler gerçekleşmiş;müzikte ise başta radyo ve kayıt teknolojileri sayesinde daha önce görülmedik bir kamusallık, kitlesellik yakalanmıştır. Çoğulcu, özgürlükçü, iletişimsel ve enerjik doğasıyla caz, bu atılımda dünya müziğine yön veren tür olarak öne çıkarken geleneksel sahneleri de etkilemekten geri durmamış, deyim yerindeyse, dokunduğu her dalı yeşertmeyi, temas ettiği her müzik kültürünü hareketlendirmeyi başarmıştır. İki savaş arasına sığmayacak upuzun bir hikâyenin şarkılı ve sözlü kısa özeti 21 Mayıs Cumartesi günü Kalyon Kültür’de.

Mayıs ayı boyunca ücretsiz gerçekleşecek tüm etkinliklere katılım için etkinlik@kalyonkultur.org adresinden kayıt yaptırılabilir.

Flora Sergisi 28 Mayıs Tarihine Uzatıldı! 

Ceren ve Irmak Arkman küratörlüğünde, dijital sanat alanının öncü isimleri Anna Ridler, Clement Valla, François Quévillon, Mat Collishaw, Mustafa Hulusi, Pascual Sisto, Quayola, Ryoichi Kurokawa, ve Sabrina Ratté’nin işlerini bir araya getiren Flora sergisi gördüğü yoğun ilgi sebebiyle 28 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. Sergi, insanların sanat çerçevesinde doğayı nasıl yorumladığına odaklanırken, bitki tasvirleri özelinde dijital sanatçıların doğaya getirdiği yenilikçi ve değişik yorumlara eğiliyor. 

Sanatın farklı disiplinlerine alan açan Kalyon Kültür’ün gerçekleştirdiği Flora, dijital sanatın çok yakın durduğu doğa teması etrafında düzenlenecek sergi serisinin ilk ayağını oluşturuyor. Serinin bir sonraki etkinliği 17. İstanbul Bienali'ne paralel olarak Eylül ayında gerçekleşecek, günümüzün en önemli problemlerinden biri olan iklim krizine dikkat çeken ve insanların doğa üzerindeki etkilerine odaklanan İnsan Eli Değmiş (Touched by Mankind) isimli sergi olacak. 

Uluslararası 9 sanatçıyı bir araya getiren Flora, Kalyon Kültür’ün Nişantaşı Taş Konak binasının her iki katında ziyaret edilebilir. Sürdürülebilir bir gelecek için somut adımlar atmanın önemine inanan Kalyon Kültür, 28 Mayıs 2022 tarihine kadar görülebilecek Flora sergisine gelen her ziyaretçi için bir fidan dikmeye devam ediyor.

Sergi ve etkinlik programları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :