Oliver Heath, 3. "Biophilic Workshop" İçin İstanbul'daydı

Uğur Doğan / 16 Eylül 2019
Biyofilik tasarımın önemli uygulayıcılarından dünyaca ünlü mimar Oliver Heath, Interface’in DesignLab etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Community” temalı üçüncü “Biophilic Workshop”unu gerçekleştirdi.

Interface tarafından düzenlenen biyofilik tasarım konulu Oliver Heath’in gerçekleştirdiği workshop Yapı Medya İletişim organizasyonu ile 12 Eylül Perşembe günü, Hollanda Başkonsolosluğu’nda düzenlendi. Yaklaşık 35 mimarlık ofisinin katıldığı workshop’un ilk bölümünde Oliver Heath Design kurucusu Heath, biyofilik tasarımı ve biyofilik tasarımda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Oliver Heath sunumunda, biyofilik tasarımı insanlar için pozitif alanlar yaratmak olarak tanımladı ve katılımcılara, insanlar neden doğada daha mutlu hisseder sorusunu yöneltti. Biyofilik tasarımın amacının, insanların deniz kıyısında, ormanda, dağda ya da dere kenarında hissettiği huzur ve mutluluğu; yaşadığı/çalıştığı binalarda da hissetmesini sağlamak olduğunu söyleyen Heath; biyofilik tasarım için ele alınan farklı yollara değindi.

 

Katılımcılara “Sizi işyerinde bir araya getiren şeyler nelerdir?” sorusunu yönelten Heath, biyofilik tasarımın topluluk duygusunu nasıl geliştirdiğini ve büyüttüğünü anlattı. Biyofilik tasarımın topluluk duygusunu artıran 7 özelliğini; “mekan çeşitliliği”, “mekan kimliği”, “yumuşak kenarlar”, “karşılaşma alanları”, “yeşil alanlar”, “duyusal alanlar” ve “odaklanma alanları” olarak açıklayan Heath, workshop’un uygulama bölümünde de bu özelliklerin göz önünde bulundurularak tasarım yapılmasını istedi.

Workshop’un ikinci bölümünde ise katılımcılar, gruplar halinde Heath’in sunumunda anlattığı detaylar doğrultusunda kendilerine verilen malzemeleri kullanarak bir ofis alanını biyofilik olarak tasarladı.

Kokteyle Başkonsolos da Katıldı
Workshop’un ardından, yine Hollanda Başkonsolosluğu bahçesinde yaklaşık 150 mimarın katıldığı bir kokteyl düzenlendi. Kokteylde konuşan Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart van Bolhuis, Türkiye’nin değerli mimarlarını, böyle bir organizasyonla, 400 yıllık tarihe sahip Hollanda Başkonsolosluk binasında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Interface, Yeni Koleksiyonunu Sergiledi
Başkonsolos Bolhuis’in ardından söz alan, Interface Türkiye’nin Ülke Müdürü Murat Güney de gerek workshop’a gerekse sonrasında düzenlenen kokteyle katılan davetlilere teşekkür ederek, Interface’in mimariye katkı sağlayacak bu tarz organizasyonlara devam edeceğini söyledi. Başkonsolosluk bahçesinde sergilenen, firmanın Avrupa’da ilk kez bu organizasyonla mimarların beğenisine sunduğu yeni koleksiyonu “Look Both Ways”i de kısaca anlatan Güney, biyofilik tasarımın öneminden de bahsederek, sözü bir kez daha biyofilik tasarımın önemli temsilcilerinden Oliver Heath’e bıraktı.

Oliver Heath’ın biyofilik tasarımı workshop’a katılmayan davetliler için anlattığı sunumunun ardından gece DJ performansıyla devam etti.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :