Paris’in Biyoçeşitlilik Kulesi

Tuba Tellioğlu Şeren / 28 Kasım 2017
Maison Edouard François, Paris için oldukça dikkat çekici sürdürülebilir bir yapı tasarladı. Ana strüktürü yeşil panellerle kaplı sıra dışı M6B2 Biyoçeşitlilik Kulesi’nin dış cephesi aynı zamanda, üzerinde yeşil bir floranın büyüyüp gelişmesine imkan tanıyan paslanmaz çelik tellerle çevrili. Yapı, bu canlı floradaki tohumların tüm şehre dağılmasını sağlamak amacıyla inşa edildi.

Maison Edouard François M6B2 ile yüksek bina tasarımına farklı bir boyut kazandırdı. Fransa’daki şehir planlama anlayışı yeni binaların çok yüksek inşa edilmesinden yana değil. Bu nedenle Maison Edouard François’ın ortaya koyduğu, doğal tohum dağılımı yoluyla yüksek binaların şehirlerdeki biyoçeşitliliği arttırmada önemli bir rol üstlenebileceklerini gösteren tasarımı yüklenici firma için kurtarıcı oldu. 

Maison Edouard François yapı hakkında “ Vahşi doğada bulunan bitkilerle çevrili binamız, tohumlama için bir araç görevi üstleniyor. Rüzgar sayesinde kaliteli tohumların kentsel çevreye dağılmasını sağlıyor; yüksekliği ise kentsel biyoçeşitliliğin yeniden üretilmesinde önemli bir rol üstleniyor,” diyor.  

 

Binanın titanyum kaplaması da tasarımın sıra dışılığına katkıda bulunuyor. Geri dönüştürülebilir kaplama malzeme yeşil renkte; neredeyse bir yosun görünümünde. 

Fotoğraflar, Pierre L’Excellent

16 katlı binayı çevreleyen paslanmaz çelikten teller, bitkilerin yapının her noktasına, hatta en yüksek katlarına kadar yayılabilmesine olanak tanıyor. Rüzgar estiğinde bitki tohumları Paris’in çeşitli bölgelerine doğru dağılıyor. Binanın çatısında bir bahçeye yer verilmiş.

Kaynak, Dezeen


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :