Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından yürütülen KÜLTÜR KÖPRÜLERİ projesinin ilk kitabı, “Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası” raflardaki yerini aldı.
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin hazırladığı KÜLTÜR KÖPRÜLERİ projesi kapsamında yurtdışındaki mimari mirasımız ayrıntılı tarihçeler, analizler, planlar, görseller ve illüstrasyonlar ile kayıt altına alınarak, bir kitap serisi hazırlanacak.
Kocaeli Üniversitesi Vakfı (KUV) ve Kocaeli Üniversitesi BAP biriminin destek verdiği projenin ilk kitabı “Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası”, Kocaeli Üniversitesi Vakfı Yayınevi tarafından yayımlandı. Kitapta, Osmanlı döneminden kalma mimari eserlere ait ayrıntılı bilgi ve görsellerle birlikte, yörenin tarihçesi ve günümüz sosyolojisine dair analizler ve gözlemler de bulunuyor.
İlk kitabın yazarları arasında; Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan (Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Proje Yürütücüsü), Hikmet Temel Akarsu (Mimar-Yazar-Proje Danışmanı), Seda Kaplan (Y.Mimar-Araştırma Görevlisi) ve Meltem Ezel Çırpı (Y. Mimar-Araştırma Görevlisi) yer alıyor.
Sırada Üsküp ve Ohri var
Kitapların hazırlanmasında mimarlık fakültesi ve yabancı üniversitelerin yanı sıra profesyonel yazar, çizer ve edebiyatçıların da desteği alınmış. Serinin ikinci kitabı “Üsküp ve Ohri Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mirası” da yakında kitapseverler ile buluşacak.
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, proje kapsamında bu yıl dört kitabın daha yayına hazırlanacağını bildirdi.
KÜLTÜR KÖPRÜLERİ: 1
Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası
Yazarlar: Nevnihal Erdoğan, Hikmet Temel Akarsu, Seda Kaplan, Meltem Ezel Çırpı
200 sayfa
16x24 cm
Birinci hamur kâğıt
Kocaeli Üniversitesi Vakfı (KUV) Yayınları