İzocam'dan Gaziantep'e Pasif Ev

mimarizm.com / 03 Haziran 2015


Gaziantep Sanayi Odası tarafından tahsis edilen, GAP BKI ile UNDP işbirliğinde geliştirilen GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Alman Pasif Ev Enstitüsü'nün EnerPHit kriterine göre tasarlandı ve onarıldı. Merkez binasının yapımında tüm yalıtım ürünlerini sağlayan İzocam, bilgi birikimiyle projeye yalıtım mühendisliği ve teknik danışmanlığını da sundu.


Kurulduğu günden bu yana enerji verimliliğinin önemini kavrayarak Ar-Ge yatırımlarıyla bu alanda detaylı araştırma ve çalışmalar yürüten İzocam, Pasif Ev temelli Multi Konfor Ev 'lerin inşası üzerine teknik ve mühendis kadrosunun gelişimini sağlayan verimli ürün kullanımlarını belirliyor. Şirket bugün, Multi Konfor Ev niteliklerine sahip binaların inşa edilmesinde öncü markalar arasında yer alıyor.

İzocam'ın yapımına detay ve ürün desteği sağlayarak katkıda bulunduğu, 2013 yılında inşa edilen ve Pasif Ev Sertifikası'na sahip Gaziantep Belediyesi İnsan Kaynakları Binası'nın yanı sıra, 2014'de Şanlıurfa'da camyünü yalıtımla enerji etkin yenilemesi yapılan Bölge İdare Mahkemesi de ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliğiyle Multi Konfor özellikler taşıyor. Weber (sıva, boya) ve Saint Gobain Rigips (alçı, iç ve dış cepheler için alçı plaka) firmalarının malzeme desteği verdiği bu proje, Multi Konfor Binaların enerji verimliliğine katkısını bir kez daha vurgulamış oluyor.


Türkiye'de tadilat görmüş bina kategorisinde EnerPHit sertifikasına sahip ilk ve tek enerji-etkin bina

İzocam son olarak Nisan 2015'te açılışı gerçekleştirilen GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi'nin yalıtım ürünlerini sağlayarak, yalıtım mühendisliği ve teknik danışmanlığı ile bu ürünlerin en doğru şekilde uygulanmasında rehberlik etti.

Gaziantep Sanayi Odası tarafından tahsis edilen ve GAP BKI ile UNDP işbirliğinde geliştirilen bu Merkez binası, Alman Pasif Ev Enstitüsü'nün EnerPHit kriterine göre tasarlandı ve onarıldı. GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş bina kategorisinde EnerPHit sertifikasına sahip ilk ve tek enerji-etkin bina olacak. Binada yılda %74 oranında enerji tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.

Yalıtım amacıyla çatıda 240 mm kalınlıkta, 0.035 W/mK ısı iletkenliğinde Camyünü şilte, duvarlarda içten 60 mm ve dıştan ise 160 mm kalınlıkta, 0.033 W/mK ısı iletkenliğinde Camyünü levha, zemin ve toprakaltı dış duvarda 200 mm kalınlıkta, 0.035 W/mK ısı iletkenliğinde Foamboard levha kullanıldı. Böylelikle yapı elemanlarının toplam ısı geçiş katsayıları sırasıyla çatıda 0.13 W/m2K, duvarda 0.14 W/m2K ve zeminde 0.14 W/m2K olarak sağlandı.


GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi:
Kuluçka Merkezi, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması" projesi kapsamında kuruldu. Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından kullanılacak olan GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi, projenin en önemli faaliyetlerinden biri ve merkez, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile GAP Bölgesel Kalkınma İdaresi ve UNDP tarafından inşa edildi. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) şirketleri bulunmuyor. Bölge'de enerji verimliliğini sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek için yerel Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketlerinin kurulmasının teşvik edilmesi çok önemli. Bu nedenle kurulan GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi, sanayide ve binalarda enerji verimliliğinin artırılması için enerji denetimlerinin yapılmasında ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanmasında önemli bir rol oynayacak.

Pasif Ev, Alman Pasif Ev Enstitüsü'nün belirlediği ve uluslararası anlamda tanınan bir enerji-verimli bina standardıdır. Yüksek yalıtımlı pasif evler, ısıtma veya soğutma amacıyla çok az enerji tüketirler.


İzocam, Pasif Evler ve Multi Konfor Binalar:
İzocam, pasif ev prensiplerinden yola çıkarak geliştirdiği Multi Konfor Binalar ile en üst düzeyde ısıl konforu yüksek enerji tasarrufuyla sunarken, kusursuz akustik ve görsel konfor, kaliteli iç ortam havası, yangın korunumu ve güvenliği sağlar. İzocam'ın sürdürülebilir yapılar geliştirme stratejisinin merkezinde yer alan Multi Konfor Binalar, hem iç mekânlarda hem de dış mekânlarda tasarımda esnek çözümlere imkân sağlarken en az % 90 enerji tasarrufu hedefler.


 


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :