ODTÜ Mimarlık'tan 2009'da mezun olduktan sonra, aynı yıl, İTÜ'de Kentsel Tasarım yüksek lisans programına başladım. 2012 yılında tezimi teslim ederek akademik hayatımı tamamladım.
İlk olarak Ankara'da Uygur Mimarlık'ta yaklaşık bir ay çalıştım. Bir yarışma projesine katılmıştık ve gerçekten çok keyifli bir süreçti. Yüksek lisans için İstanbul'a geldikten sonra, Tabanlıoğlu'nda 1,5 - 2 ay çalışma şansım oldu. Hatta o dönem, AKM'nin yenilenmesi gündemdeydi. Daha sonra 2 yıl kadar Emre Arolat Mimarlık'ta konsept ve uygulama gruplarında çalıştım. Tezimi teslim ettikten sonra da Ekim 2012'de Bahadır Kul Architects ekibine dahil oldum.
BKA Bebek ofisine taşınmasıyla birlikte kurumsallaşma süreci de başladı. Kurumsal iletişim ve mimarlık disiplininin entegrasyonu benim de uzun süredir üzerine düşündüğüm bir konuydu. Mimarlık alanında pratik anlamda tecrübe kazandıktan sonra, bu işin PR tarafının da çok önemli olduğunu kavradım. BKA'da çalışan ve konuya olan ilgimi bilen arkadaşlarımın davetiyle, ofisin 'Bermuda' adlı etkinliklerinden birine katılarak Bahadır Bey'le tanıştım. Büyük ölçekli ofislerden sonra, BKA'da çalışanların daha fazla sorumluluk üstelenebildiğini gördüğümde burada olmak istediğime karar verdim.
Kurumsal kimlik oluşturma işi dışarıya da yaptırılabiliyor ama bu çalışmayı ofisin mevcut dinamizmi ile hayata geçirmek çok farklı bir duygu. Şu sıralar bu konu üzerine yoğunlaştık. Bir mimarlık ofisinin vizyonunu konuşmak belki yeni bir şey ama bu hem bizim motivasyonumuzu yükseltiyor, hem de kısmen amatör bir kurumsallıkla neler yapılacağını görmek güzel...
Kurumsal kimlik; logo oluşturmanın ötesinde, o logonun içini doldurmayı kapsıyor. Şu anda mimarlık fakültesi öğrencileri bu ofisi biliyor. Tanınmak önemli ancak bunun da ötesinde, Bahadır Kul Architects'i bir stadyum projesiyle tanıyan öğrencinin, buraya gelerek, stadyum tasarımı hakkında bizlerle tartışabilmesini istiyoruz. Ofisimiz Bebek'te; kahvesini içtikten sonra buraya gelsin, bizlerle konuşsun ve akşam gerçekleştirilecek film gösterimine kalsın. Ofisin Bebek'te olmasının en güzel yanı, öğrencilerin gelip bu mekanı deneyimleyebilme şansı… Film gecesi etkinlikleri oluşturmak, perşembe akşamları akademik konuşmacıların katıldığı sohbetler düzenlemek, kütüphanemizin öğrenciler tarafından kullanıldığını görmek istiyoruz. Biz çok iyi şeyler yapıyoruz ama bunların iyi tanıtılması ve insanların ofisin ruhunu hissedebilmesi gerekiyor.
Bunun dışında ofisteki temel işim; konsept aşamasında müşterinin isteğini anlamak, projenin dilini oluşturmak ve 'case study' oluşturulurken destek olmak. Müşteriye sunulacak ilk sunumda hangi örneklerden yola çıkmamız gerekiyor, müşteri ne istiyor, bunun metne dönüşmüş hali gibi konularla birebir ilgileniyorum.
Bebek'te mimarlık yapmak, denize yakın olmak çok keyifli. Bununla birlikte, mahalle kültürünün kaybolmadığı, sakinlerin Bebekliler Derneği çatısı altında mahallelerini sahiplendiği bir semtte olmak güzel bir duygu...