"Partnership modeli Türkiye’deki iç mimarlık ofisleri için iyi bir örnek oluşturabilir”

02 Kasım 2016

Yalın Tan & Partners Design Solutions’ın hikayesinden bahsedebilir miyiz biraz? 

Yalın Tan: Biliyorsunuz, iki yıl öncesine kadar farklı bir ortaklık yapısına sahiptik. Bu ortaklık sona erince farklı bir yapılanmaya gittik. Daha önce ofiste birlikte çalıştığım 3 arkadaşıma iş ortaklığı teklif ettim. Uzun yıllar patron ve çalışan ilişkisi yaşadıktan sonra iş ortağı olduk. 2 yıldır Yalın Tan & Partners olarak birlikte yol alıyoruz. 

Bu tür bir yapılanmaya Türkiye’deki mimarlık ofislerinde ender rastlanıyor. Yanılıyor muyum?  

YT: Doğru. Bizim örneğimizde olduğu gibi birinin stajyer olarak işe başlayıp şirket ortağına dönüşmesi ender rastlanan bir durum. Bence mimarlık ofislerine örnek olabilecek bir yapılanma bu. Çünkü genellikle mimarlık ofislerinde maaşla çalışan arkadaşlar bir süre sonra kendi ofislerini kurmak istiyor ve işten ayrılıyorlar. Birçoğu bunun ne kadar zorlu bir süreç olduğunun farkında bile değil. 

Bu sistemle çalışmanın ne gibi getirileri oldu? 

YT: Bu şekilde çalışmak benim için de, onlar için de büyük avantajlar sağladı. Daha önce birlikte çalıştığım, iş yapış şeklini bildiğim, karakterini tanıdığım insanlarla birlikte çalışma şansına sahip oldum. Böyle bir çalışma ortamı insana konfor sağlıyor. Ben ortada yokken arkamda birilerinin işleri yoluna koyabileceğini biliyorum. Olaya onlar açısından baktığımızda ise genç yaşta şirket ortağı olma fırsatı yakaladılar diyebiliriz. Yeni bir şirket kurulurken yaşanan iş getirebilmekle ilgili kaygıları yaşamadılar. Çünkü o anlamda zaten ‘yürünmüş ve kat edilmiş bir yol’ var.  

Üstteki fotoğraflar: Mullen Lowe Istanbul Ofisi, Maçka Residence / Maçka

Bu aynı zamanda motivasyon açısından da önemli değil mi? Partner olduktan sonra artık bir anlamda kendisi için çalışmaya başlıyor çünkü…  

YT: Kesinlikle, çok daha motive edici bir sistemden bahsediyoruz. İşi daha çok sahipleniyor çünkü kendisi de işin bir parçası. Yani her iki taraf için de bu tam anlamıyla bir ‘kazan-kazan’ durumu. Aslında dördümüz için demek daha doğru olur. Ortaklığımızın ikinci yılı bu. Eminim onların söyleyecekleri daha farklı şeyler vardır. Benim için durum bu şekilde.  


Yalın Tan ile
Ortaklar ile
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :