P&T Lab / Performance and Therapy Lab

mimarizm.com / 24 Ekim 2019
İç mimarisi Liona Mimarlık'a ait olan P&T Lab / Performance and Therapy Lab projesinde, sirkülasyon alanları minimumda tutulurken, kullanım alanlarını maksimuma çıkarabilmek ve konforlu bir mekan yaratabilmek amaçlanmış.

"P&T LAB markasının ilk salonu için kurumsal kimlik ve konsept kurgusunun bir bütün olması hedeflendi. Markanın kurucusu sevgili Suna Engüdar ve genç ekibiyle (sevgili Gizem Gümüşel, Mustafa Gökalp, Serhat Rasim Sağlam, Serhat Kaçmaz) ön görüşmeler yapıldıktan sonra mekanın ihtiyaçlarına uygun plan çalışmalarına başlandı. Liona Mimarlık olarak amacımız kısıtlı alanımıza tüm ihtiyaçları en efektif şekilde yerleştirmek, sirkülasyon alanlarını minimumda tutarken kullanım alanlarını maksimuma çıkarabilmek ve konforlu bir mekan yaratabilmekti. Tabi bu planlama esnasında firmanın içinde bulunduğu 3. Cadde Alışveriş Merkezi teknik şartnamelerini sağlayabilmek, federasyon yönetmeliklerine bağlı kalmak ve yangın yönetmeliğine uyabilmek de önemli kriterlerdi. 

Liona Mimarlık tarafından markanın iç mimari konsepti çalışılırken, sevgili Suna Engüdar tarafından işletme bakış açısı ve yönetim planlaması, sevgili Işıl Akın tarafından da logo ve görseller oluşturuluyordu. İlk konsept görselleri işletme ile paylaştığımızda yorumsuz beğenildi. Yeni oluşacak markayı ve kurgusunu çok iyi anlamış ve onu bir konsept halinde gözle görülür render çalışmalar haline getirebilmiştik. Uygulama için kolları sıvadık.

Uygulama sürecinde konsept çok ama çok önemliydi. Öncelikli işimiz konfor alanı yaratabilmekti ve bunu sağlayamazsak asla başarılı bir iş olmayacağını iyi biliyorduk. Bu sebeple; havalandırma, yangın, elektrik sistemi gibi mühendislik alanları, su ve ses izolasyonu gibi binada bulunan diğer kullanıcıları etkileyen konular ve cephe izolasyonu gibi teknik işler elbette ki dikkat ettiğimiz öncelikli konulardı. 

Tüm teknik konular ve mekan bölüntüleri tamamlandıktan sonra iş programımıza göre çoktan üretim süreçlerini tamamladığımız aydınlatma, mobilya, iç mekan cephe sistemleri ve reklam işlerine sıra gelmişti. Artık konsepte dair tüm parçalar sırasıyla yerine yerleşiyordu ve işin bu kısmı çok heyecan vericiydi. Tüm bu tedarik süreçlerinde en dikkat ettiğimiz konu konsepte bağlı kalmaktı. Parçalar birleştiğinde ilk sunduğumuz tasarım (render) ile biten işin uyumlu olmasını hedefledik. Sonuç çok daha başarılıydı. O anda yaşanan mesleki haz gerçekten çok kıymetli. 

Tasarım, proje ve uygulama süreçlerinin tamamı yaklaşık üç ay gibi kısa bir zamanda tamamladı. Proje süreçleri tamamlandıktan sonra uygulama aşamasına geçildi ve bir buçuk ay gibi kısa bir zamanda mekan, sahiplerine teslim edildi. Saha uygulama kısmında hızlı ilerleyebilmek için iyi bir planlama yapıldı. Ekipleri doğru zamanda organize edebilmek ve bu süreci doğru yönetebilmek tabi Liona Mimarlık olarak bir diğer önemli işimizdi.

Sonunda kullanıcının istek ve beklentilerine karşılık gelen aynı zamanda kurumsal kimliği ile örtüşebilen başarılı bir iş ortaya çıkmış oldu. 

Liona Mimarlık Kurucusu Mimar Zuhal Aslan


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :