"Genç Eller Şekil Verdi, Atık Metaller Sanata Dönüştü"

mimarizm.com / 25 Haziran 2012
"Genç Eller Şekil Verdi, Atık Metaller Sanata Dönüştü"

"Sanata Dönüşüm" sergisi, Borusan Holding ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle 20 - 30 Haziran 2012  tarihleri arasında Tophane-i Amire'de izlenebilecek. Sergide yer alan 26 eser, 12 üniversiteden toplam 112 eserin katıldığı Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması'nda jürinin değerlendirmesi sonucu belirlendi. Sanata Dönüşüm sergisiyle çevresel sürdürülebilirliğin öneminin bir kez daha gözler önüne serilmesi hedefleniyor.

Gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için bugünkü ihtiyaçların mevcut olanaklar yok edilmeden karşılanması gerekiyor. Bu kapsamda sürdürülebilirlik tüm dünya için çok önemli bir kavram olarak öne çıkıyor. Çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasında ve konuyla ilgili bilincin artmasında iş dünyasına da önemli görevler düşüyor. Sanata Dönüşüm Sergisi, hem atık metallerin sanata dönüştürülerek yeniden kullanıma kazandırılmasına, hem de genç sanatçıların sanatsal sorumluluk içerisinde kendilerini ifade etmelerine katkıda bulunarak sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekiyor.

Sürdürülebilirlik temasıyla hazırlanan Borusan Holding 2011 Faaliyet Raporu'nda da Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması'nda dereceye giren eserler görsel tema olarak yer aldı.

Jüri, değerlendirmelerinde atık metal kullanımını göz önünde bulundurdu

Sanata Dönüşüm Atık Metal Heykel Yarışması jürisinde Yaratıcı Yönetmen Bozkurt Bayer, Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı Canan Ercan Çelik, Heykeltıraş ve Sanata Dönüşüm Sergisi küratörü Eşber Karayalçın, Marmara Üniversitesi GSF Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Kemal Tufan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Vedat Somey yer aldı.

Yarışma niteliğinin "atık" metal olması nedeniyle eserler öncelikli olarak verdikleri hissin atık metal kullanımını destekleyip desteklememelerine göre değerlendirildi. Özgünlük, yaratıcılık, yenilikçilik, söylem, iletilen duygu ve verilen emek kriterleri de göz önünde bulunduruldu.

Detaylı bilgi için tıklayınız.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :