Borusan Contemporary'den Bienale Özel Sergiler

mimarizm.com / 17 Eylül 2013
Borusan Contemporary'den Bienale Özel Sergiler

Borusan Contemporary, İstanbul Bienali'ne paralel olarak 'Vicious Circular Breathing' sergisi ile 'Segment #4' seçkisini sanatseverlerle buluşturuyor.


Çağdaş sanatın destekçilerinden Borusan Contemporary, 14 Eylül'de ziyarete açılan 13. İstanbul Bienali'ni iki farklı sergiyle karşılıyor.

Uluslararası alanda tanınmış sanatçı Rafael Lozano-Hemmer, işlerinde biyometrik alıcılar, projeksiyon cihazları, özel yazılımlar ve mekanik motorlar gibi hem ileri, hem de basit teknolojiler kullanıyor. Hava, kese kağıdı ve insanları da unutmamak lazım...

Lozano-Hemmer'ın sergiyle aynı adı taşıyan işi 'Vicious Circular Breathing', sanatçı tarafından Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'na özel istek üzerine üretildi.


Rafael Lozano-Hemmer, Flat Sun, 2011.


Rafael Lozano-Hemmer, Bifurcation, 2012

Sanatçının, yaşamsal öğeler aracılığıyla duygusal ve kişisel çağrışımlar yapmayı hedefleyen eserlerinden oluşan 'Vicious Circular Breathing' ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan bir seçkiden oluşan Segment #4, Perili Köşk'te görülebilecek.

Borusan Contemporary'nin geniş koleksiyonundan seçilen önemli eserlerden oluşan Segment #4 sergisinde ise Jesse Fleming, Ali Ömer Kazma, Erwin Redl, Paul Schwer gibi sanatçıların eserleri bulunuyor.


Erwin Redl, Sky Bridge Patterns, West Bridge view

Yine aynı tarihte sergilenecek ve koleksiyona dâhil olan bir başka eser ise, Fransız sanatçı Thierry Dreyfus'un 'Our Dreams Remain Our Dreams' adlı video-ışık çalışması olacak. Binanın görünmeyen yüzünü izleyiciyle buluşturacak olan bu video çalışması, Perili Köşk'ün dış cephesindeki balkonlara yansıtılacak.

Avusturyalı sanatçı Erwin Redl'in Borusan Contemporary için özel olarak tasarladığı, led ışık panelleriyle 8 kat merdiven boşluğunu kaplayan 'Meandering' adlı enstalasyonu da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.


Erwin Redl, 'Meandering'

13. İstanbul Bienali etkinliklerine paralel olarak kurgulanan bu iki sergi, 16 Şubat 2014 tarihine kadar ziyaret edilebilir.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :