2016’nın En Dikkat Çekici 10 Enstalasyonu

Tuba Tellioğlu Şeren / 29 Aralık 2016
Biyomimikri çalışmalarından mülteci sorununa, dijital sanattan edebiyata, birbirinden farklı alanları konu edinen 2016'nın en çarpıcı enstalasyonlarını bir araya getirdik.

Tokyo Sahilinde Dijital Gezegen Turu

Japonya merkezli sanat kolektifi TeamLab, Tokyo'daki popüler bir sergi alanı için kullanıcı etkileşimiyle değişen şekil ve figürlerden oluşan büyük ölçekli bir dijital enstalasyon hazırladı. Devamını oku… 

***

Kürk Mantolu Madonna Londra Tasarım Festivali'nde!

Tabanlıoğlu Mimarlık, 17-25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen Londra Tasarım Festivali kapsamında V&A Ortaçağ ve Rönesans galerilerinde sergilenmek üzere Sabahattin Ali’nin ünlü romanı Kürk Mantolu Madonna'yı referans alan bir enstalasyon hazırladı. Devamını oku… 

***

Toledo Sanat Müzesi’ne Gökkuşağı Enstalasyonu

Meksikalı karışık medya sanatçısı Gabriel Dawe’nin renkli ışık hüzmelerinden oluşan gökkuşağı enstalasyonu, 22 Ocak 2017 tarihine kadar Toledo Sanat Müzesi’nin ‘Great Gallery’ bölümünde sergilenecek. Devamını oku…

***

Renzo Piano Göğe Yelken Açtı

Renzo Piano ile Alvisi Kirimoto + Partners, Sardunya Adası'daki Faber Meydanı için yelkensi, dinamik bir enstalasyon tasarladı. Devamını oku... 

***

‘Rockaway!’ Sahil Evi Enstalasyonu

Alman sanatçı Katharina Grosse’nin sprey boya tekniği kullanarak terk edilmiş bir sahil evini kırmızı ve beyaz renklere boyadığı son enstalasyonu, 2012’deki Sandy kasırgası sonrasında bölgenin iyileştirilmesi adına oluşturulan MoMA PS1’ın programı kapsamında gerçekleştiriliyor. Devamını oku… 

***



Fujimoto COS İçin 'Işık Ormanı' Tasarladı

İsveçli giyim markası COS, Milano Salone del Mobile’de sergilenecek enstalasyonu için Japon mimar Sou Fujimoto’yla birlikte çalışıyor. Devamını oku… 

***

Victoria&Albert Müzesi’nde Biyomimikri Çalışmaları

Victoria&Albert Müzesi'nde sergilenen 'Elytra Filament' enstalasyonu; mimarlık, mühendislik ve biyomimikri prensiplerini bir arada kullanarak biyolojik lif sistemlerinin mimariye nasıl entegre edilebileceğini araştıran 4 yıllık bir çalışmanın ürünü. Devamını oku... 

***

“Dilek Makinesi” Kullanıma Açıldı!

Bu yıl ilk defa 7-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Londra Tasarım Bienali, Türkiye’nin de aralarında olduğu 37 ülkeden projeyi “Utopia by Design” (Tasarımla Ütopya) teması altında Somerset House’da bir araya getiriyor. Bienalde, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Türkiye sergisinde, Autoban’ın hazırladığı “Dilek Makinesi” adlı proje yer alıyor. Devamını oku… 

***

Ai Weiwei Mülteci Sorununa Avrupa'da Dikkat Çekmeye Devam Ediyor

Son olarak Konzerthaus Berlin'in girişine yerleştirdiği can yelekleri ile Avrupa'daki mülteci krizine dikkat çeken ünlü sanatçı Ai Weiwei, şimdi de Viyana'daki bir müzenin havuzuna 'f' formunda bir enstalasyon yaptı. Bu harf, aktivist çevreler için simgesel bir öneme sahip. Devamını oku… 

***

MAD Architects’ten Görünmez Sınırlar

MAD Architects’in Milano Tasarım Haftası için yaptığı görünmez sınır enstalasyonu mekan algımızı dönüşüme uğratıyor. Devamını oku… 


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :