Calling’20 Söyleşilerinde Bu Hafta

mimarizm.com / 20 Nisan 2020
Mimarizm ve Anylab işbirliği ile yayına başlayan Calling’20’nin bu haftaki konukları 21 Nisan’da Medya Sanatçısı, Yönetmen, Tasarımcı Refik Anadol ve 23 Nisan’da İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova olacak.

Küresel Covid-19 salgını sürecinde içinde bulunduğumuz bu dönemin kaydını almak, bu kaydı alırken farklı perspektiflerden ilham almak, başta Türkiye ve İngiltere olmak üzere farklı coğrafyalardan tasarımcıların ve mimarların dünyaya, doğaya, yaşama bakış açıları ve üretim yapma biçimleri üzerinden bir etkileşim ortamı yaratmayı hedefleyen Calling’20 söyleşileri bu hafta gerçekleşecek iki canlı yayınla devam ediyor.

Anylab Kurucusu Nurgül Yardım moderatörlüğünde yayınlanacak etkinliklerin ilki 21 Nisan Salı saat 22:00’da “Melez Gerçekliğe Dair Hayatlar&Hayaller” başlığı ile Medya Sanatçısı, Yönetmen Refik Anadol’un katılımı ile gerçekleşecek. Refik Anadol, veri dünyasının gerçekliğinde tasarımcılar ve sanatçıların mekân kurma çabası üzerine yeni görme biçimleri ve bugüne/geleceğe dair görüşlerini paylaşacak. 

23 Nisan Perşembe günü ise, İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, “Bir Arada Olma Biçimi Olarak Tasarım Bienali” başlığı altında saat 17:30’da Calling’20 söyleşilerinin konuğu olacak. Söyleşide; bireylerin fiziksel olarak birbirinden uzakolduğu bu süreçte etkileşim yaratmanınyeni yolları, bir arada olma hali olarak bienaller ve İstanbul Tasarım Bienali’nin bu sene odaklandığı “empati” kavramı konuşulacak. 

Calling’20 kapsamında mimarizm.com Youtube kanalı üzerinde düzenlenen tüm buluşmalarda izleyicilerin sorularına yer verilerek etkileşimli bir tartışma ortamı oluşturuluyor. Tüm buluşmaların video kayıtları yine aynı kanal üzerinde tüm izleyicilerin erişimine her zaman açık olacak. 

21 Nisan günü Refik Anadol katılımı ile gerçekleşecek etkinliği www.mimarizm.com/calling3, 23 Nisan günü Deniz Ova katılımı ile gerçekleşecek etkinliği ise www.mimarizm.com/calling4 adresi üzerinden kayıt olmaksızın canlı olarak izleyebilirsiniz.

 

*

 

Refik Anadol,  Medya Sanatçısı / Yönetmen

1985, İstanbul doğumlu. Medya sanatçısı, yönetmen ve tasarımcı. Los Angeles’ta (ABD) yaşıyor. Görsel ve işitsel canlı performans, mekâna özgü enstalasyon ve parametrik heykel üretimi yapan Anadol’un projeleri, dijital ve fiziksel nesneler arasında uzam, mimarlık ve medya sanatları arasında melez bir ilişki kuruyor. Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Fotoğraf ve Video Programı’nda tamamlayan Anadol, aynı üniversitenin Görsel İletişim Tasarımı Programı ile University of California, Los Angeles (UCLA) Design Media Arts’ta yüksek lisans eğitimi aldı. Sanatçı, son bir yıl içerisinde, Microsoft Research En İyi Vizyon Ödülü, Alman Tasarım Ödülü, UCLA Art+Architecture [Sanat+Mimarlık] Moss Ödülü, University of California Institute Sanatta Araştırma Ödülü’nü kazandı. Walt Disney Konser Salonu (Los Angeles), Hammer Müzesi (Los Angeles), Uluslararası Dijital Sanatlar Bienali (Montreal) ve Ars Elektronica Festivali (Linz) gibi değerli kurum ve programlarda projeler gerçekleştirdi.

*

Deniz Ova, İstanbul Tasarım Bienali Direktörü

Deniz Ova, 2013 yılından beri İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali’nin direktörüdür. Stuttgart Devlet ve Şehir Tiyatrosu’nda çeşitli prodüksiyonlarda yönetmen yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Stuttgart’ta festival etkinliklerinin yönetimi ve organizasyonunda yer alan Ova, 2005 yılında İKSV’nin düzenlediği “Şimdi Stuttgart” festivalinde konuk ağırlama yöneticisi olarak görev aldı. 2007 yılında İstanbul’a yerleşerek İKSV’nin yurtdışı projelerinin yönetimini üstlenen Deniz Ova, vakfın Avrupa kentlerinde düzenlediği festivallerin programlama ve organizasyonunu gerçekleştirdi, 2010-2013 yılları arasında Yurtdışı Projeler departmanının direktörlüğünü üstlendi. Festivallerin yanı sıra Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergileri’ndeki Türkiye Pavyonu ve Cité Internationale des Arts Türkiye Misafir Sanatçı Programı’nın koordinatörlüğünü yürüttü, yakın zamanda ise Londra Tasarım Bienali’ne Türkiye katılımının yönetimini üstlendi. 2009 yılında, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in Amsterdam Şehir Konseyi Sanat Danışmanlığı’na aday gösterilmesinin ardından, Görgün Taner ve akademisyen Deniz Ünsal ile birlikte Amsterdam’ın kültür ve sanat sahnesinin değerlendirildiği bir rapor hazırladı. Deniz Ova, Stuttgart Üniversitesi, Siyaset ve Dilbilimi bölümü mezunudur.

*

Nurgül Yardım, Anylab Kurucusu

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi mimarlık ve 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Disiplinlerarası Kentsel Tasarım yüksek lisans bölümlerinden mezun olmuştur. 2011-2018 yılları arasında Emre Arolat Architecture (EAA) ve Bahadır Kul Architects ofislerinde çalıştı. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Bilimleri Bölümünde “makerspace” mekanları üzerine doktora araştırmalarına devam etmektedir. 2018 yılından bu yana bireysel/kolektif çalışmalarını Somerset House Stüdyolarındaki ofisi Anylab’de hayata geçirmektedir.  Anylabtalks podcast sunucusu ve yapımcısıdır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :