YEM Yayın’ın, Prof. Dr. Şengül Öymen Gür tarafından yayına hazırlanan "Mimari Tasarım Eğitimine Çağdaş Önermeler" adlı yeni kitabı çıktı.
Özellikle tasarım eğitimi verenler ve alanlar için yeni bakış açıları sunmayı amaçlayan Mimari Tasarım Eğitimine Çağdaş Önermeler, “mimarlık eğitiminin kalbi olan mimari tasarımı öğretmek” üzerine hazırlanmış makalelerden oluşuyor.
YEM Yayın etiketiyle raflarda yerini alan kitapta; Şengül Öymen Gür, Michael U. Hensel, Berin F. Gür, V. Şafak Uysal, Nilgün Kuloğlu, Neslihan Dostoğlu, Gonca Arık Çalışkan, A. Nilay Evcil, Ürün Biçer Özkun, Gamze Kaymak-Heinz, Pınar Öktem Erkartal ve Serap Durmuş tarafından kaleme alınan metinler, mimarlık eğitimine, mimari projeye bakış açılarının kapsayıcılıkları ve eğitime model olma potansiyelleri bakımından sıralanıyor. Tasarım yaklaşımları hakkında önemli bilgiler veren metinlerin yanı sıra kentsel planlama, iç mimari tasarımı ve restorasyon disiplinlerinden de birer örnek çalışma sunuluyor. Son olarak ise 21. yüzyılda, mimarlık eğitiminin çeşitli nedenlerle vazgeçilmezi haline gelmiş olan mimari çalıştayların varoluş nedenleri irdeleniyor.
Kitabın editörlüğünü yapan ve hazırladığı bir çalışmayla yayına katkıda bulunan Prof. Dr. Şengül Öymen Gür, kitaba ilişkin şunları söyledi:
“Şu anda elinizde tuttuğunuz mütevazı yapıt aslında bir tarih kitabıdır. 21. yüzyıl başında ülkemizde verilen mimari tasarım eğitiminin, geniş bir yelpazeden seçilmiş bir yazarlar grubu tarafından ortaya konan durum saptamasıdır. Bu kitabın yazarlarının en iyi, en doğru, en öğretici olmak gibi bir iddiaları yoktur. Buradaki grubu bir araya toplamamın nedeni iyi yazarlar olmalarıdır. Yani kolay okunan ve anlaşılır olan…”
Mimari Tasarım Eğitimine Çağdaş Önermeler
YEM Yayın
Editör: Şengül Öymen Gür
ISBN: 978-605-4793-07-5
1. Baskı
Ekim 2017
Türkçe
188 sayfa, renkli, kuşe kâğıt, karton kapak
23x18 cm
Satın almak için tıklayın.
* * *
Şengül Öymen Gür hakkında:
Prof. Dr. Gür, University of Pennsylvania, GSAS mezunudur (PhD-1978); Fulbright Bursu (1972-77) ve DAAD (2002; 2008) kazanmıştır. 1971-2009 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde hizmet vermiş, 1989’da profesör olmuştur. Halen TC Beykent Üniversitesi öğretim üyesidir. Prof. Dr. Gür, CICA ve WA gibi çeşitli uluslararası kuruluşların aktif üyesidir. Mimarlar Odası üyesi, IAPS, DRS, CIB W84, IAHS vb. uluslararası kuruluşların dönemsel üyesi, BTI (Bund Türkischer Ingenieure und Akademiker e. V) ve SEA’nın (The Sustainable Environment Association) onur üyesidir. SRE, e-Books, JADE, JAAP MEGARON, A/Z, Gazi, Uludağ, Trakya, Tasarım + Kuram dergilerinin hakemi, Beykent Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Anadolu University Scientific Studies Journals’ın editörü ve TUWIEN’in derse bağlı konferansiyeridir. Mimarlık Vakfı Araştırma ödülü sahibi olan Gür, 26 adet disipliner kitabın ve 400’ün üstünde uluslararası ve ulusal makalenin yazarıdır.