"Daha da büyük projeler yapmak istiyorum"

19 Aralık 2019

 

NK: Peki Liona Mimarlık’ın gündeminde neler var şu an?

ZA: Birkaç proje var önümüzdeki günlerde başlayacak. Bugünlerde spor salonlarından okullara geçiş yaptım. İki ayrı okulla görüşüyoruz. Birincisi var olanın ikinci şubesi ama bambaşka bir konseptte tasarlanacak. Yaklaşık 5.000 metrekare kapalı alana sahip. Bu projelerde ki öncelikli hedefim yeni, özgün bir tasarım anlayışı ortaya koymak. İkincisi ise butik bir anaokulu. Yaklaşık 1.000 metrekare. Orada da yeni bir şeylerin oluşuna şahit olacağım ben de. Yeni bir eğitim modeli, yeni bir konsept, yeni bir işletme. Bunların hepsi üst üste örtüşecekler ve bir bütün oluşturacaklar. 

NK: Peki gelecek hedefleriniz arasında neler var?

ZA: Hem mimari hem de iç mimari alanlarında tasarım odaklı projeler üretmeye devam etmek. Aynı zamanda kendi butik bakış açımı bozmadan çizgimi devam ettirip, daha da büyük projeler yapmak istiyorum. 

"Daha da büyük projeler yapmak istiyorum" |...

"Daha da büyük projeler yapmak istiyorum" |...

Gür Villası

NK: Biraz da size geçelim, çok yönlüsünüz. Liona Concept, mobilya tarafı var, akademisyen tarafınız da var tasarımcılığın dışında. Bu pratikler nasıl besliyor genel olarak sizin meslek pratiğinizi, tasarım algınızı? Akademide neler yapıyorsunuz, şu an neredesiniz?

ZA: İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde haftada bir gün tasarım stüdyosunda proje dersleri veriyorum. Bu süreç üç yıldır devam ediyor. Bambaşka bir dünyaya geçtim aslında. Bizler biraz X kuşağı gibiyiz ya, şimdi Y’lerle tanıştım. Y’ler çok farklılar, bizden çok farklı düşünüyorlar. Çok dışa dönükler. Kendilerini hiçbir şey yapmaya zorunlu hissetmiyorlar. Sürekli ne hissettiklerini sorguluyorlar, kendi mutlu olacakları şeyi yapmanın peşindeler. Bizim dönemimizde, mezun olduğumuzda ya da öğrencilik döneminde kendimizi hayata ve çevremize karşı daha sorumlu hissediyorduk ve o sorumlulukla, bir an evvel bir şey yapmamız lazım güdüsüyle hareket ediyorduk. Yapmak istediklerimizden çok sorumluluklarımız önemliydi. Y kuşağı ile burada farklılaşıyoruz. Bu vesileyle onları tanıma şansı buldum. Aslında çalışma hayatında, yeni nesli ne kadar iyi tanırsanız karşılıklı etkileşim ve çıkan sonuçlarda o kadar başarılı olacaktır diye düşünüyorum. O açıdan büyük avantaj oldu benim için. 

İkincisi kendi bildiğinizi daha çok sorguluyorsunuz. Bir şeyi bilerek yapmak başka bir şey, bir şeyi bilip öğretmek bambaşka bir şeymiş. Öğretme sürecinde her bildiğiniz şeyi daha çok süzüyorsunuz. Aslında o sizin bilginize de büyük artı getiriyor. Kafanızda o bilgileri daha doğru yerlere oturtmanıza, kendi kafanızı sistematize etmenize de fayda sağlıyor bir şey öğretmek. O yüzden de kendimi şanslı görüyorum bu süreci deneyimlediğim için. Keyifle devam ediyorum.


Zuhal Aslan ile...
Tasarım Ekibi ile...
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter : 1000