"Mamak'ta Daha Yoksul Bir Hayatın İçine Düştük"

06 Kasım 2008



Belediye ile imzaladığı sözleşme gereği, hem evi yıkılan hem de 36 bin YTL borçlanan Alihan Kurt, "Şu anda 450 YTL vererek kirada oturuyoruz. İki oğlumdan birisi işsiz, eşim ev hanımı. Belediyenin bize ne zaman teslim edeceğini dahi bilmediğimiz ev için ödememiz gereken toplam borç ise 36 bin YTL" diyor. Birgün Gazetesi'nden Özlem Zorcan'a konuşan Kurt, çok daha yoksul bir hayatın içine düştüklerini söylüyor.

Özlem Zorcan'ın haberi şöyle:

Evinin yıkılması için belediyeyle anlaşan ve sözleşme imzalayan Mamak sakini Alihan Kurt, 800 YTL emekli maaşı alırken 500 YTL'yi kendisine ne zaman ev vereceğinin belli bile olmadığı belediyeye ödemek durumunda kaldığını ve geçinemediğini belirtiyor.

Özellikle bayram gibi özel günlerde çok mutsuz olduklarını belirten Kurt, "Derbent Mahallesi'nde bulunan evim çok tepedeydi. Artık yaşlandığımız için o kadar yolu çıkamıyorduk. Ayrıca, evimizin elektrik ve suyu da yoktu. Bu nedenlerle belediyenin yıkım önerisini kabul ettim. Ancak daha da yoksul bir hayatın içine düştük. Çocuklarım için bile bayram alış verişi yapamadık" diye konuştu.

Belediyenin 128 metrekarelik tapu tahsisli 2 katlı evine karşılık 100 metrekarelik bir daire teslim edeceğini belirten Kurt, "Şu anda 450 YTL vererek kirada oturuyoruz. 2 oğlumdan birisi işsiz, eşim ev hanımı. Belediyenin bize ne zaman teslim edeceğini dahi bilmediğimiz ev için ödememiz gereken toplam borç ise 36 bin YTL" dedi.

"Bizi mağdur ediyorlar"

Semt sakinlerinden Binali Uslu Aydemir de 1969'dan beri Mamak'ta oturduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Semtimiz yıllardır neredeyse her türlü belediye hizmetinden yoksun bırakıldı. Toplu taşıma olanaklarından dahi sağlıklı bir şekilde yararlanamadık. Şimdi ise evlerimiz, yollarımız birden kıymetlendi. Son derece bakımsız, elektrik ve suyu dahi olmayan evler var. Onların iyileştirilmesine karşı değiliz ancak bizi mağdur ediyorlar. Belediyenin yıkım için imzalattığı sözleşmeyle aldığı arsa karşılığında, ne zaman ve nerede ev vereceği belli değil. Üstelik insanlar hem evlerinin bulunduğu arsayı veriyor hem de üstüne para ödemek durumunda bırakılıyorlar. Çoğumuzun ödeyemeyeceği miktarlarda borçlar söz konusu oluyor."


Şehir Plancısı Erdal Kurttaş: "Kentsel Dönüşüm Projeleri Sihirli Değnek Değildir"
Teknik konular!
Proje'ye karşı Mamak Barınma Hakkı Bürosu
Mamaklılar soruyor...
Mimar Yeşim Uysal: "Mamak'taki kültürel atmosferi görmezden gelmeyelim"
Ankara Tabip Odası'ndan Mamak değerlendirmesi
Mamak Belediyesi'nden
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :