Lisans eğitim durumunuz nedir? Aldığınız eğitimin profesyonel hayata katkısı olacağını düşünüyor musunuz?
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencisiyim. Mimarlık öğrenimimin iki ayrı dönemini Erasmus öğrenci değişim programı ile gittiğim Krakow Teknik Üniversitesi ve Bologna Üniversitesi'nde tamamladım. Okulda ve mimarlık öğrenimim süresince mesleğim ile ilintili olabilecek her şeyin kendime ve profesyonel hayatıma katkı sağlaması için çaba gösteriyorum. Aksi halde, okul ortamının bu bilinci ve farkındalığı oluşturmaya yeterli olmadığını düşünüyorum.
Hangi profesyonel mimarlık yarışmalarına katıldınız? Yarışmaların ve yarışmalarda birlikte yer aldığınız profesyonellerin, size ve mimarlık pratiğinize katkılarını anlatır mısınız?
Torbalı Belediyesi Hizmet Binası Pazaryeri ve Otopark ile Yakın Çevresi Ulusal Mimari Fikir Yarışması, Kayseri Talas Mevlana Mahallesi Meydanı Ulusal Mimari Fikir Yarışması.
İçinde bulunduğum bu yarışma ekiplerinde bulunan profesyonellerin yaklaşımlarında en çok dikkatimi çeken durum problem çözümünde sadelik ve basitlik arayışı oldu. Öyle ki, çözüm fikrinin mekâna dönüşmesinden sonra sanki daha önce öyle bir problem var olmamış gibi algılanmalıydı.
Gaziantep Yüzüncü Yıl Anıtı ve Çevre Düzenlemesi Ulusal Mimari Proje Yarışması, 3. Ödül
Katıldığınız mimarlık öğrenci yarışmaları var mı?
“B.E.N. Bakırköy: Bakırköy Etkinlik Noktası” Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması, 2017 / Rönesans Holding Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Öğrenci Fikir Yarışması, 2018 / Menekşe Kibrit Fabrikası ve Yakın Çevresi Yeniden Canlandırma Ulusal Mimari Öğrenci Fikir Yarışması, 2018 / Ytong Mimari Fikir Yarışması: “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu”, 2019 / Ziya Tanalı Ödülleri: Niş, 2019
Profesyonel yarışmalarda yer almanızın öğrenci yarışmalarına katkılarından bahseder misiniz?
Profesyonel ekiplere dâhil olmaya başladıktan sonra öğrenci yarışmalarına katılmadım. Bunun sebebi olarak ise çok büyük oranda gerçek bir mekânsal problem tanımlamaktan uzak duran yarışma konularını sunabilirim. Kavramsal açılımlara ve bunların mekânsal karşılıklarının aranmasına odaklanan yarışma konularını çok değerli bulmakla birlikte, tanımlı bir mekânsal problemin çözümüne yönelik öğrenci yarışmalarının sayısının yetersiz olduğunu belirtmek isterim.