"Sık eler sık dokur, en iyileri seçmeye çalışırız"

02 Ağustos 2017

Sizin  bugüne kadar neler yaptığınızı öğrendik. Biraz da ekibin yapısından bahsedebilir miyiz? GMW MIMARLIK'ta kimler var? Ekibe yeni birisini katacağınız zaman değerlendirme kriterleriniz neler oluyor?

Pınar İlki Emekçi: Çok güzel bir ekibimiz var, o konuda şanslıyız. Ama çok da titiziz, sık eler sık dokuruz ve en iyileri seçmeye çalışırız. Ekibin uyumu bizim için çok çok önemli. Nadiren hata yapsak da genelde ortama uymayacak arkadaşları eleyebiliyoruz. İki aylık deneme süremiz var ama 17 yıl içinde sadece bir kişi bu sürenin sonunda elendi. O da daha çok şantiye ağırlıklı birisiydi. Uygulama projesi için düşünmüştük fakat sonradan olmadığını gördük. 

Ekibe yeni arkadaşlar katarken öncelikle portfolyo ile görüşme yapıyoruz. Arkadaşların mimari yaklaşımlarının bizimle uyumlu olması gerek. En önemli kriterlerden biri bu. Bizim için en önemli ikinci kriter de başka ofislerde çalışırken yaptıkları işe ne kadar hâkim oldukları. Bir aday sadece projenin bir bölgesinde çizim yapmış olabilir, önemli olan yaptığı işin farkında olması ve etrafında olan biten projenin bütünü hakkında bilgi sahibi olması. Kendi ekip arkadaşlarımıza da hep bunu söyleriz. Burada amaç sadece çizim yapmak değil, yaparken öğrenin ki bir sonraki projede bizimle veya dışarıda işinize yarasın. 

GMW MIMARLIK

GMW MIMARLIK

Dicle Demircioğlu: Bazen proje boyutuna bağlı olarak bir kişi uzun süre sadece tek bir konuyla ilgilenmek zorunda kalabiliyor. Süreler uzayınca ilgisi dağılabilir, sıkılabilir. O yüzden sadece bunu yapsanız bile kulağınız, gözünüz açık olsun, diğer şeyleri de öğrenin diyoruz. Tabi bu tamamen hevese, isteğe ve bilgi açlığına bağlı. Çizdiği şeyin anlamını bilen ve hep sorgulayan arkadaşlar istiyoruz ekipte. 

Ekip yapısına gelirsek, bizimle birlikte Erkin (Mutlu) ve Oya (Kayabaş) ilgili oldukları projelerin tamamından sorumlular. Projelerimizin metrekareleri genelde büyük olduğu için koordinasyon, cephe, çatı, ıslak hacim, merdiven gibi birtakım iş paketlerine ayırmak zorundayız. O paketlerin de liderleri ve sorumlu mimarları oluyor. 

Pınar İlki Emekçi: TOBB Üniversitesi'nin güzel bir programı var. Öğrenciler iki dönem okulda ders görüyor, bir dönem de bir mimari büroda staj yapıyorlar. Yaptığımız işbirliği doğrultusunda oradan stajyer arkadaşlar alıyoruz. Yaklaşık üç ay bizde çalışıyorlar. Ayrıca yazın staja gelen arkadaşlarımız oluyor ama şu an ofiste 45 kişi olduğumuz için aynı anda ancak 1-2 stajyere yerimiz var. Bu doğrultuda bir program dahilinde stajyer almak zorunda kalıyoruz. 

GMW MIMARLIK

İş bölümünü nasıl yapıyorsunuz?

Pınar İlki Emekçi: Genellikle Dicle ile ayrı projeleri üstleniyoruz. Biz projelerin içinde her zaman varız, her birini en ince detayına kadar biliriz. Yanımızda da tüm projeye hakim yardımcı yöneticimiz oluyor. Onlar da bizimle birlikte projenin ihtiyaçlarına göre çalışıyor. Onun dışında Dicle’nin de söylediği gibi projenin içinde iş paketlerini böleriz. Aynı projenin birkaç farklı binası varsa binalar ayrı gruplara verilir veya tek bir bina ise iş paketleri ayrılır. Her paketin bir lideri ve onunla birlikte çalışan küçük grupları olur. 

Peki günlük, haftalık rutininiz nasıl? 

Pınar İlki Emekçi: Aslında belli bir rutinimiz yok, projelere bağlı olarak değişiyor.

Dicle Demircioğlu: Benim son aylardaki rutinim sıkça seyahat etmek mesela. Uluslararası projeler yapınca dünyanın her tarafında toplantılar olabiliyor ya da bir dönem sürekli burada olabiliyoruz. 

Ali Bey hangi zaman dilimlerinde İstanbul’da oluyor? 

Dicle Demircioğlu: Bu tamamen projelerin ihtiyaçlarına bağlı. Projeye göre gelip uzun süre kalabilir ya da sıklıkla kısa süreli seyahat edebilir. Ama projelerden bağımsız olarak biz ne zaman ihtiyaç duyarsak yanımızdadır.
 


Kurucu Ortaklar GMW'yu Anlatıyor
Tasarım Ekibi GMW için Ne Dedi?
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :