Mimarlık, güzel sanatlar, tasarım gibi farklı disiplinlerden sanatçıların katılımına açık olan Tarabya Kültür Akademisi Rezidans Programı'nın son başvuru tarihi, 30 Kasım 2017.
Tarabya Kültür Akademisi, fotoğraf: Enis Yücel
Farklı disiplinlerden sanatçıların başvurabildiği rezidans programı, Tarabya Kültür Akademisi’nde 4-8 ay arası konaklamalı bursu kapsıyor. Eylül 2018’den itibaren verilecek olan burslar, sanatçılara yaratım süreçleri için alan açarken, Türk kültür camiası ağına katılımlarını da sağlıyor.
Bu açık çağrıya, Almanya’da ikamet edip çalışan, mimarlık, görsel sanatlar, sahne sanatları, tasarım, edebiyat, müzik, film, yayıncılık veya kültür teorisi bölümlerinin kültür sanat emekçileri ve sanatçı tandemleri 30 Kasım 2017 tarihine kadar başvurabilirler.
Beş kişilik bağımsız bir jüri, başvuruların sanatsal niteliğini değerlendirip finale kalan bursiyerleri belirleyecek. Hak edilen burslar 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren sahiplerine verilecek.
HEDEF KİTLE
Çalışmaları ya da yayınları sayesinde kamuoyu tarafından tanınırlık kazanmış sıra dışı sanatçılar
Çalışma alanı ve ikameti Almanya’da olan sanatçılar
Almanya ve Türkiye’de ikamet etmekte olup, iki kişilik tandem partnerliği şeklinde ortak bir burs almak isteyen yaratıcı ekipler
Halen yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.
BURS VERİLEN ALANLAR
Mimarlık, Güzel Sanatlar, Sahne Sanatları, Tasarım, Edebiyat, Müzik, Sinema, Basın-Yayın, Kültür Teorileri
BURS TAKVİMİ
Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2017, saat 23.59
Sonuçlarının açıklanması: Mart 2018
Burs başlangıcı: 1 Eylül 2018 (Burs süresi 4 ila 8 aydır. Yazılı talepte bulunulması durumunda burs süresi, bitiminden itibaren 2 ay daha uzatılabilir.)
Başvuru prosedürüne ilişkin ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.
Tarabya Kültür Akademisi hakkında:
2011 yılında Almanya Federal Meclisi’nin girişimiyle kurulan Tarabya Kültür Akademisi, Türkiye ile Almanya arasında sanatsal alışverişi mümün kılar. Beş yıl önce ilk bursiyerlerin yerleşmesinden bu yana 60'ı aşkın sanatçı, Alman Büyükelçisi’nin Tarihi Yazlık Rezidansı’nın arazisinde projeleri üzerinde çalışmıştır. Bunlardan bazıları yazar Nino Haratischwili, fotoğrafçı Jim Rakete, oyun yazarı Marianna Salzmann, besteci Angelika Niescier, görsel sanatçı Nevin Aladağ'dır.