Yunus Aran Anısına / “Gönülden Felsefeye Yol Var mı?”
11 Mart 2009
Yunus Aran Anısına / “Gönülden Felsefeye Yol Var mı?”
Mimar Yunus Aran Anısına 34. Birliktelik'in Konuşmacısı Prof. Dr. Ahmet İnam, "Gönülden Felsefeye Yol" Arıyor.
Yunus Aran Birlikteliği tarafından, Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek olan Mimar Yunus Aran Anısına 34. Birliktelik'in konuğu, "Gönülden Felsefeye Yol Var mı?" temalı konuşmasıyla, ODTÜ Felsefe Bölümü'nün hocası Prof. Dr. Ahmet İnam olacak.
"Gönülden Felsefeye Yol Var mı?"
Konuşma, Türkçedeki "gönül" kavramından yola çıkan bir felsefi tavır ve görüş getirebilmenin olanaklarını sorgulama denemelerinden biri. Konuşmacı yirmi yıla yakın bir süredir ardında olduğu "Gönül Felsefesi" araştırmalarının serüvenini, sıkıntıları ve sevinçleriyle dile getirip, bir özeleştiri ile bu arayışında ulaştığı ve ulaşamadığı noktaları sorgulayacak. Konuşma, felsefeyle yakından tanışık olmayanların da anlayabileceği bir dille sürdürülecek.
Prof. Dr. Ahmet İnam
1947 doğumlu Prof. Dr. Ahmet İnam, 1971 ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde doktora çalışmalarına başlayan Prof. Dr. İnam, "Edmund Husserl'de Mantığın Yeri" adlı tezi ile 1980 yılında doktora derecesini almıştır. Halen ODTÜ Felsefe Bölümü'nde, felsefe ve mantık dersleri vermekte, yanısıra, bilim, teknoloji ve sanat konularında araştırmalarını sürdürmektedir. 1989'da felsefe profesörlüğüne atanan İnam, Uluslararası Schopenhauer Derneği, Michael Polanyi Derneği ve Türkiye Felsefe Kurumu üyelikleriyle birlikte, Türk Felsefe Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Prof. Dr. Ahmet İnam'ın yayınlanmış otuz kitabı ve sekiz yüzü aşkın makalesi bulunmaktadır. Edebiyat kuramı,eleştirisi ile ilgili çalışmalarını 1967'den beri sürdürüyor. Şiirimsi denemelerinin yanında yayımlanmış bir romanı da bulunuyor.
Yunus Aran Birlikteliği
Mimar Sinan Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin mimarlık-şehircilik kuram, pratik ve eğitimine, birikimlerine katkıda bulunmak ve uluslararası üne sahip kimi mimarları ulusal mimarlık ailesi ile tanıştırmak amacı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 1999 mezunu Mimar Yunus Aran'ın (1976-2000) anısını yaşatmak için, O'nun tutku ile bağlı olduğu mesleğinde yapılacak akademik ve kamusal etkinliklerin, O'nu anmanın en anlamlı yöntemlerden biri olduğunu paylaşan ailesi ve arkadaşları tarafından düzenleniyor.
İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın