Moshe Safdie'nin, konseptini, henüz McGill Üniversitesi'ndeki öğrenciliği sırasında oluşturduğu "Habitat 67", yüksek yoğunluklu konut sorunsalına getirdiği modüler fütürist yaklaşım ile yalnızca Expo'nun değil, aynı zamanda konut mimarlığının da en tartışmalı nesnelerinden biri olarak anılabilir.
1967 Montreal Dünya Sergisi'nin ana tema-mekanlarından biri olarak uygulanan Habitat projesi Safdie'ye, mimarın Louis Kahn'ın yanında çalışmak üzere ABD'de bulunduğu bir aralıkta ve tam olarak da McGill'deki tez projesi üzerinden teklif edilir. Safdie projeyi, Expo organizasyonundan bağımsız mimar olarak yürütür.
Üç geniş blok içinde 354 adet tek örnek prefabrik betonarme modülün yerleştirilmesi ile genel hatlarına ulaşan Habitat 67 kompleksinde, boyutları ve planimetrisi değişen toplamda 146 adet konut bulunuyor. En yüksek noktasında 12 kata ulaşan yapı bloğunun bu farklı düzendeki tekil konutları, 1 ila 8 prefabrike modülün bir araya getirilmesi ile şekilleniyor. Her bir konut ünitesi, aynı zamanda özel terasına açılıyor.
Safdie'nin toplu konut prototipinin, Expo sonrasında da etaplar halinde geliştirilmesi planı, ünite başına 140 bin dolar maliyete ulaşılması nedeniyle suya düşüyor. Ve tam olarak da bu maliyet, projenin çıkış noktası olan "ekonomik konut" düsturundan sapılmasına ve buna bağlı eleştirilere neden oluyor.
Etkinlik süresince hem bizatihi sergi nesnesi olarak hem de kısmen Expo lojmanı olarak hizmet veren Habitat 67, bugün müstakil konut olarak kullanılıyor. Çeşitli ünitelerin birleştirilmesi nedeniyle bugün, özgün tasarımda bulunandan daha az sayıda müstakil konut bulunuyor.