Calling20’: “Bir Stüdyo Deneyiminin Poetikası”

mimarizm.com / 12 Mayıs 2020
Mimarizm ve Anylab işbirliği ile yayına başlayan Calling’20’nin yedinci bölümüne Mimar Boğaçhan Dündaralp ve Mimar Hakan Tüzün Şengün konuk oluyor.

Kolektif çalışma önceleyerek bilgi üretimi ve paylaşımına dair yeni yollar aradığımız bu süreçte başta Türkiye ve İngiltere olmak üzere farklı coğrafyalardan tasarımcıların ve mimarların dünyaya, doğaya, yaşama bakış açıları ve üretim yapma biçimleri üzerinden bir etkileşim ortamı yaratmayı hedefleyen Calling’20'nin yedinci yayını "Bir Stüdyo Deneyiminin Poetikası" başlığı altında 14 Mayıs Perşembe günü saat 17:00'da gerçekleşecek.

Anylab kurucusu Mimar Nurgül Yardım moderatörlüğünde mimarizm YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak etkinlik, Aura İstanbul’un 2019 Güz Dönemi Sertifika Programı, Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu yürütücüleri olan ddrlp mimarlık kurucusu Mimar Boğaçhan Dündaralp ve PARCH kurucusu Mimar Hakan Tüzün Şengün’ün katılımıyla gerçekleşecek.

Boğaçhan Dündaralp ve Hakan Tüzün Şengün, yürütücüsü oldukları stüdyonun üretimlerine ve bugünkü deneyimleri üzerinden çıkarımlarına, topluluk yaratmak konusundaki tecrübelerine ve evden çalışmakta olduğumuz bugünlerde kişisel üretimlerine dair görüşlerini aktaracaklar. “Bir Stüdyo Deneyiminin Poetikası” başlıklı söyleşiyi www.mimarizm.com/calling7 adresi üzerinden kayıt olmaksızın canlı olarak izleyebilirsiniz.

Calling’20 kapsamında mimarizm.com Youtube kanalı üzerinde düzenlenen tüm buluşmalarda izleyicilerin sorularına yer verilerek etkileşimli bir tartışma ortamı oluşturuluyor. Tüm buluşmaların video kayıtları yine aynı kanal üzerinde tüm izleyicilerin erişimine her zaman açık.

 

*

Boğaçhan Dündaralp hakkında

Dünyalı, evli, 2 çocuklu, yazan, çizen, düşünen bir Mimar, Tasarımcı, Eğitimci.

Archiprix (1997), Arkitera Genç Mimar Ödülü (2004), iki Ulusal Mimarlık Ödülü (1998, 2006) ve YEM (Yapı Endüstri Merkezi) Ödülü (2008) gibi ödüller başta olmak üzere ulusal pek çok ödül kazandı.  Projeleri ve çalışmaları Mies Van der Rohe ÖdülleriAga Khan ÖdülleriIakov Chernikov Ödülleri gibi uluslararası ödüllere nomine edildi. Eserlerinin bir kısmı “Genç Çizgiler / Young lines” adlı bir kitapta yayınlandı (2004). 2009 yılında The Architecture Foundation / London tarafından “İstanbul Para-doxa” adlı bir kitapla sonuçlanan Londra-İstanbul Uluslararası Değişim Programı için İstanbul şehrini temsil edecek üç mimardan biri olarak seçildi. 1. İstanbul Tasarım Bienali’nin (2012) bir parçası olarak, Joseph Grima’nın küratörlüğünü yaptığı “Adhocracy” sergisine davet edildi ve Yona Friedman’ın “Haliç Merkezi” projesiyle ilgili “Müdahale” de yer aldı. Ulusal Mimarlık Sergileri ve Ulusal yarışmalarda jüri üyelikleri de bulanan Dündaralp, 2005’ten beri ddrlp adlı mimarlık ofisini yönetmekte ve farklı üniversitelerde yarı zamanlı öğretim görevliliği yapmaktadır. Mimari bilgi alanındaki çok pozisyonlu duruşuyla, şehir, metropol ve farklı mimari ölçeklerle ilgili çok katmanlı mimari problemler için çözüm stratejileri araştırmakta ve geliştirmekte olan ofis son 10 yılda ağırlıklı olarak çocuk ve eğitim mekanları konusuna odaklanmıştır.

www.ddrlp.comwww.bogachandundaralp.wordpress.com

 

*

Hakan Tüzün Şengün hakkında

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, 1999 yılında Prof. Dr. Afife Batur danışmanlığında Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalında yüksek lisans tezini tamamladı. Han Tümertekin ile çalıştığı dönemde B2 Evi (Aga Khan Ödülü 2004), ATK Lojmanları, Çatalhöyük Müze ve Ziyaretçi Merkezi gibi projelerin tasarım ekiplerinde yer aldı. 1997 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde göreve başladı. 2004 yılında Arkitera Mimarlık Festivali "Açık Charrette" birincilik ödülü kapsamında New York’ta gerçekleşen "Global Architect and Media Event" organizasyonuna katıldı. DOMUS dergisinin Ryugyong Oteli’nin fonksiyonel olarak yeniden tanımlanması için gerçekleştirdiği fikir yarışmasında ZEPPELINIZED önerisi 893 sayılı DOMUS kapağı olarak basıldı (2006). Aynı yıl “EV: Bir Yerleşme Müzakeresi” mimarlık sergisinde katılımcı ve tasarımcı olarak çalıştı. Hou Hanru'nun küratörlüğünü yaptığı 10. İstanbul Bienali kapsamında INNOCENTACT grubu ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde atölyeler, tartışma serileri ve bir de gazete yayını gerçekleştirdi (2007). 2010 yılında kamusal mekânda küçük ölçekli müdahaleler üzerine pek çok atölye gerçekleştirdiği ve XII. Ulusal Mimarlık Ödülleri Mimarlığa Katkı Dalı Ödülünü alan İMKANMEKÂN grubu ile aynı yıl “İmkanmekan: Kamusal Mekânda Küçük Ölçekli Müdahaleler” kitabını yayımladı.Doktora çalışması çerçevesinde davetli araştırmacı olarak bulunduğu École Nationale Supérieure d'Architecture de Lyon’da eşikler ve geçiş mekânları üzerine çalıştı (2013). BETONART dergisinin TEKTONİK temalı 48. sayısı konuk editörü olarak çalıştı (2016). Pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada ödüller kazandı. 2017 yılında mimarlık ve peyzaj arayüzü üzerine proje, yayın ve araştırma yapan PARCH'ı kurdu. İstanbul Teknik Üniveristesi Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarım programında "SOKAK PAZARININ POETİKASI: Geçici Yapının Zamansallığı Üzerine Fenomenolojik Bir İnceleme" adlı çalışması ile doktorasını tamamladı (2018). Halen İstanbul Teknik Üniveristesi Mimarlık Fakültesinde çalışmaktadır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :